هنرهای تجسمی در هفته ای كه گذشت؛

هنرمندانی که برای وعده صادق نقش زدند

هنرمندانی که برای وعده صادق نقش زدند

به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو، هفته ای که گذشت، هنرهای تجسمی تحت تأثیر عملیات ایران ضد رژیم صهیونیستی با عنوان وعده صادق و معرفی دهمین دوره چهره سال هنر انقلاب بود.



به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از مهر، هنرهای تجسمی یکی از عرصه های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می شود. در گزارش پیش رو درصدد هستیم تا گوشه ای از این مهجور بودن را جبران نماییم. هرچند جمعه ها روز تعطیل به حساب می آید اما در این روز، نمایشگاه های هنرهای تجسمی شروع به کار می کنند و هنرمندان تجسمی شامل نقاشان، مجسمه ‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست ها، خوشنویسان و … تلاش ها و فعالیتهای اخیر خویش را در چارچوب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می گذارند.
«آدینه» روز نانوشته نخستین بر نمایشگاه های هنری است و البته که به علت تعطیل بودن اغلب مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می آورد. بر این اساس، در سلسله گزارش های «هنرهای تجسمی در هفته ای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همینطور برخی نمایشگاه ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
هنرمندانی که برای «وعده صادق» نقش زدند
شامگاه ۲۵ فروردین، عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران در اسرائیل با عنوان عملیات تنبیهی ضد رژیم صهیونیستی یا «وعده صادق» شروع شد. هنرمندان طراح، کاریکاتوریست و گرافیست ایرانی و خارجی دقایق و ساعاتی بعد از عملیات موفق آمیز ایران در حمله به رژیم جعلی اسراییل نقش هایی برای «وعده صادق» منتشر نمودند.

از جمله این هنرمندان میتوان به حسن روح الامین هنرمند نقاش اشاره نمود که چند دقیقه ابتدایی حمله ایران به رژیم صهیونیستی، نقاشی «فاتح خیبر» را منتشر نمود و نوشت: «علی علی … بسم الله القاصم الجبارین».
سیدمسعود شجاعی طباطبایی هنرمند کارتونیست و کاریکاتوریست که کارتون هایش در رابطه با غزه، آمریکا و رژیم صهیونیستی بسیار است و در مدتی که رژیم جعلی به غزه حمله کرده بود، آثار بسیاری با موضوع هایی همچون بایکوت محصولات رژیم جعلی، انتقام و … خلق کرد، شب گذشته ویدیویی متشکل از چندین اثر مهمش در رابطه با رژیم صهیونیستی منتشر نمود.
وی همچنین، یک کارتون که قبلاً از «گنبد آهنین» صهیونیست ها نقش زده بود، منتشر نمود که پس از حمله ۲۵ فروردین، از آن تعبیر به «آبکش آهنین» کرد.
کارلوس لتوف هنرمند کارتونیست برزیلی که او هم آثار بسیاری در رابطه با مقاوت دارد، هم در ساعات ابتدایی حمله ایران، کارتونی را خلق و منتشر نمود. وی در توضیح این کارتون نوشته است: «اسراییل سال هاست به دنبال حمله به ایران است. تلاشهای بی شماری برای نشان دادن ایران بعنوان «تهدیدی برای صلح جهانی» و حتی ادعای این که ایران خواستار هولوکاست جدید است، داشته است. نتانیاهو، یک سگ هار بدون افسار است که به معنای واقعی کلمه دنیا را به یک درگیری بی سابقه می کشاند که مورد پسند و تأیید کاخ سفید است.»
هنرمندان دیگری همچون صابر شیخ رضایی، علی حیاتی، مسعود نجابتی و دیگر طراح ها و گرافیست های فعال در حوزه مقاومت هم با انتشار متن و آثار طراحی شده، واکنش هایی نسبت به عملیات شب گذشته داشته اند.
همچنین، همزمان با حمله تنبیهی و مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران ضد رژیم صهیونیستی، جدید ترین دیوارنگاره میدان فلسطین تهران با شعار «سیلی بعدی محکم تر است» رونمایی گردید و صبح دوشنبه ۲۷ فروردین ماه، با توجه به سیلی محکم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به رژیم غاصب صهیونیستی از جدید ترین دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج) هم رونمایی گردید.
دهمین چهره سال هنر انقلاب هم چهره ای تجسمی شد
روز ۲۰ فروردین ماه به مدت یک هفته، به نام هفته هنر انقلاب نام گذاری شده است و بنابراین در این هفته مراسم اعلام نامزد و معرفی چهره هنر انقلاب برگزار می گردد. در هفته ای که گذشت، نامزدهای نهایی عنوان دهمین دوره «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب» عرضه شدند که در میان آنها، مسعود نجابتی هنرمند طراح گرافیک و موسس کانون هنر شیعی بعنوان نامزد به چشم می خورد. چهارشنبه شب ۲۹ فروردین ماه هم مسعود نجابتی بعنوان «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب» انتخاب و ارائه شد.

مسعود نجابتی برای فعالیتهای مؤثر در حوزه گرافیک همچون ترسیم دیوارنگاره «و فتح قریب» در مرز سرزمین های اشغالی برای این عنوان انتخاب گردید.
همچنین در این مراسم، آریستید استبان ارناندس گررو (آرس) کارتونیست مطرح کوبایی را بعنوان چهره بین المللی هنر مقاومت معرفی و تقدیر گردید.
محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در رابطه با انتخاب چهره سال هنر انقلاب توضیح داد: گمان ما بر اینست که چهره هنر انقلاب اسلامی باید در یک فرایند نخبگانی با مشارکت نخبگان فرهنگ و هنر انقلاب انتخاب گردد و تلاش ما این بوده که این فرایند به درست ترین شکل ممکن صورت گیرد. در نحوه انتخاب چهره هنر انقلاب تغییراتی انجام شده بود که پیش از این در حوزه رسانه به اطلاع اهالی فرهنگ و هنر رسید و من خواهش می کنم تا در این فرایند با نقد خود کمک کنید تا به سمت تعالی در شیوه انتخاب حرکت نماییم. این سنت حسنه باید مایه رشد فرهنگ و هنر ایران اسلامی و هنر انقلاب باشد و فکر می کنم با نگاه شما عزیزان چه به صورت غیر عمومی و چه به صورت عمومی در رسانه ها این آیین را ارتقا دهیم.
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان کودکان غزه شد
روز اول اسفند ۱۴۰۲، قرار بود رویداد چیدمان مجسمه «۱۰ هزار جهان» که متشکل از ۱۰۰۰۰ مجسمه کودک و ۱۰۰۰۰ نقاشی کوچک است، توسط حسین و ابوذر ونکی، در محوطه باغ فردوس برگزار گردد که این رویداد، باوجود موافقت قبلی به دستور شهرداری لغو شد. این در شرایطی است که پس از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه و فلسطین، چندین برنامه نمایشی و چیدمان نمادین کودکان غزه در نقاطی از تهران مثل میدان فلسطین و همینطور دیگر استان ها برگزار شده بود و قرار بود این چیدمان با نگاهی وِیژه به کودک کشی در منطقه شمال شهر تهران در باغ فردوس برگزار گردد اما شهرداری مجوز برگزاری آنرا لغو کرد!

اما، یک و ماه نیم بعد و در روز ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ بود که مراسم افتتاح چیدمان «ده هزار جهان» با حضور سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران و تعدادی از هنردوستان در باغ مجسمه موزه هنرهای معاصر تهران برگزار گردید.
چیدمان «ده هزار جهان» با محور نفی سکوت مدعیان حقوق بشر در مقابل جنایات رژیم کودک کش صهیونیستی در غزه توسط حسین ونکی و ابوذر ونکی طراحی شده است و تا ۳۰ فروردین برپا خواهد بود.
اعلام آماری از بازدیدکنندگان گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران
نمایشگاه جدید موزه هنرهای معاصر تهران با عنوان «بر فراز دشت» که به کیوریتوری مسیحا ربیعی و متشکل از آثار منتخب هنرمندان ایرانی و خارجی از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران است، از شنبه ۱۹ اسفند ماه تابحال در محل موزه برقرار است که بر مبنای آماری که در هفته گذشته انتشار یافت، بیشتر از ۲۲ هزار نفر تا ۲۵ فروردین جاری از نمایشگاه «بر فراز دشت» دیدن کرده اند. همینطور برخی از هنرمندان و مقامات فرهنگی و هنری و سیاسی هم با حضور در موزه هنرهای معاصر تهران به تماشای آثار حاضر در این نمایشگاه نشسته اند.

نمایشگاه «بر فراز دشت» متشکل از ۷۰ اثر برجسته از نقاشان بزرگ خارجی و ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران همچون آثاری از کلود مونه، کامی پیسارو، ژان دافی، دیوید هاکنی، لودویک پیت، سهراب سپهری، ابوالقاسم سعیدی، پرویز کلانتری، جلال شباهنگی، حسین محجوبی، فریده لاشایی، میرعبدالرضا دریابیگی، محمود جوادی پور، ناصر عصار، علی آذرگین، محمد رادوند، داوود امدادیان، علی گلستانه، منوچهر نیازی، علی محمد حیدریان، رضا شهابی، محسن سهیلی، علی اکبر یاسمی و … است که تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ برای بازدید علاقه مندان برقرار خواهد بود.
از ۷۲ اثری که در نمایشگاه روی دیوار موزه هنرهای معاصر تهران رفته، ۶۴ اثر ایرانی از ۱۸ هنرمند ایرانی و ۸ اثر خارجی از ۷ هنرمند خارجی است.
بازگشت از زندگی بعد از جنگ
عصر یکشنبه ۲۶ فروردین ماه، نمایشگاه عکس «بازگشت؛ تصاویری از زندگی بعد از جنگ در سوریه» با نمایش ۴۹ عکس از زندگی بعد از جنگ در سوریه از ۵ هنرمند عکاس شامل امیر رستمی، حامد سوداچی، سعید فرجی، صابر قاضی و میثم ملکی در گالری خانه حوزه هنری راه اندازی شد.

در این نمایشگاه، از امیر رستمی ۱۱ عکس، از میثم ملکی ۸ فریم عکس، از صابر قاضی ۴ قطعه عکس، از حامد سوداچی ۳۰ فریم عکس و از سعید فرجی ۶ عکس روی دیوار رفته است.
نمایشگاه «بازگشت» تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰ بامداد الی ۱۹ و روزهای پنجشنبه و جمعه ساعت ۱۵ الی ۱۹ پذیرای علاقه مندان است.
آغاز نمایشگاه های هنری در آدینه
نمایشگاه هنرهای قرآنی «روایت باران» در فرهنگسرای نیاوران، نمایشگاه انفرادی آثار محمود زنده رودی با عنوان «زنده» در گالری شیرین، نمایشگاه گروهی «برگی از پاییز صفر یک» در گالری ثالث، نمایشگاه اوریا محمودی با عنوان «سفرنامه تکه تکه» در گالری هما، نمایشگاه انفرادی نقاشی «پویه های بهار» الهام فخاری در نگارخانه بهارک، نمایشگاه انفرادی لی لی عامری با عنوان «سازه های نامریی» در گالری والی، نمایشگاه انفرادی مهرداد ختایی با عنوان «آخور» در گالری ماه، نمایشگاه «فنا» با آثاری در ریتا رحیمی در گالری شمیس و نمایشگاه گروهی «ماندن در تصویر» در گالری شیدایی، همچون نمایشگاه هایی است که عصر روز جمعه ۳۱ فروردین ماه افتتاح می شوند.


منبع:

1403/02/02
07:56:53
5.0 / 5
121
تگهای خبر: ساز , موسیقی , نمایش , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو