در نشست جشنواره مطرح شد؛

داوران موسیقی جوان پلیس نیستند!

داوران موسیقی جوان پلیس نیستند!

نشست خبری چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان روز یكشنبه بیست و ششم مرداد با حضور دبیر و بعضی از اعضای شورای سیاستگذاری در تالار وحدت تهران برگزار گردید.



به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از مهر، دست اندرکاران برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با برگزاری یک نشست رسانه ای به تشریح جزئیات برگزاری این رویداد موسیقایی که در دوره چهاردهم به صورت آنلاین برگزار می شود، پرداختند.
هومان اسعدی دبیر چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در ابتدای این نشست رسانه ای اظهار داشت: درباره کلیات جشنواره سالهاست که صحبت شده و من تلاش می کنم در این نشست درباره خصوصیت های این دوره صحبت کنم. آنچه در این دوره از جشنواره اتفاق می افتد اساسا متناسب با حال و هوای روزهای کرونایی است و در شرایطی که خیلی از رویدادهای موسیقایی در دنیا تعطیل شده ما سعی کردیم تا با بهره مندی از امکانات فضای مجازی یک جشنواره متفاوت را برگزار نماییم. چون جشنواره یک ماهیت تک نوازی دارد ازاین رو پتانسیل وجود داشت که فضای جشنواره در چارچوب یک رویداد مجازی برگزار گردد.
شرایط برگزاری یک جشنواره مجازی به روایت دبیر
وی با اشاره به استفاده از امکانات سامانه «بامک» انجمن موسیقی ایرانی برای حضور شرکت کنندگان در این دوره جشنواره که متناسب با روزهای کرونایی صورت گرفت، بیان نمود: ما تا چند وقت پیش هم در حال بررسی شرایط برای برگزاری فیزیکی جشنواره در تالار رودکی بودیم اما به علت رعایت پروتکل های بهداشتی در این دوره نمی توانیم شاهد حضور فیزیکی هنرمندان شرکت کننده در جشنواره باشیم. بدین منظور تمامی آثار شرکت کننده در جشنواره در چارچوب اجراهای آفلاین آثار خویش را عرضه می دهند. البته یک بخش استثنایی داریم که به صورت آنلاین برگزار می گردد و آن بخش حفظ ردیف موسیقی دستگاهی ایرانی است که نمی تواند به صورت آفلاین برگزار شود، از این جهت در این بخش شاهد اجرای آنلاین شرکت کنندگان هستیم که خوشبختانه هیچ کدام از شرکت کنندگان مشکلی برای حضور ندارند.
ما در این جشنواره حدود ۱۴۰ شاخه موسیقایی را پوشش می دهیم که به شکلی تلفیقی از ۱۴۰ جشنواره خواهد بود علی ثابت نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران هم در بخش دیگری از این نشست رسانه ای ضمن عرضه گزارشی از روند برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان توضیح داد: ما در این جشنواره حدود ۱۴۰ شاخه موسیقایی را پوشش می دهیم که به شکلی تلفیقی از ۱۴۰ جشنواره خواهد بود. آنچه در این رویداد تا به امروز سپری شده داوری بیشتر از ۱۹۵ ساعت اجرا از شهرهای مختلف کشور بوده که توسط هنرمندان ارزشمند موسیقی کشورمان صورت گرفته است.
آذین موحد مدرس دانشگاه و عضو هیأت داوران چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان هم در این جلسه اظهار داشت: باوجود اینکه شرایط ظاهری جشنواره دربرگیرنده پویایی یک اجرای زنده جشنواره ای نیست شاید این شرایط از نظر برخی ها باعث افول جشنواره باشد اما خوشبختانه این نکته اتفاق نیفتاد و با تلاشی که از جانب ستاد جشنواره صورت گرفت ما شاهد روند رو به رشدی در حوزه کیفیت و کمیت آثار بودیم. این در شرایطی است که به گواه خیلی از داوران و کارشناسان سطح آثار شرکت کننده در این رویداد بخصوص در حوزه نوازندگی از افزایش برخوردار بوده و این می تواند نوید بخش اتفاقات خوبی برای موسیقی ما باشد.
وی اضافه کرد: این هنرمندان جوان در این دوره نهایت تلاش خویش را انجام دادند تا نسبت به الزامی که برای حضور در منزل داشتند سکوت و تمرکز بیشتری برای نوازندگی داشته باشند. این نکته بسیار مهمی است که می تواند بعنوان یک دستاورد برای جشنواره موسیقی جوان در دوره چهاردهم به حساب آید. به اعتقاد من این مورد یک فرایند آموزشی منسجم و متمرکزی است که بنا به شرایط کرونایی به وجود آمده و سبب شده که سطح کیفی آثار هم ارتقا پیدا کند که امیدوارم در سال های بعد هم مورد توجه هنرمندان قرار گیرد و آنرا از دست ندهند.

موسیقی دیگر نباید دست پیرمردها باشد
حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده پیشکسوت موسیقی ایرانی هم در این جلسه با اشاره به حضور قابل ملاحظه شرکت کننده در جشنواره موسیقی جوان اظهار نمود: نظر شخصی من این است که ما در حوزه موسیقی ایرانی شاهد کیفیت خوبی نسبت به حوزه موسیقی کلاسیک در این دوره از جشنواره نبودیم. متأسفانه در ایران هنوز هیچ هماهنگی بین مجموعه های دانشگاهی در حوزه موسیقی ایرانی وجود ندارد. ما باید بتوانیم با آموزش درست بهره درستی از موسیقی ایرانی ببریم. اتفاقاً به خاطر همین هرج مرج بودن در حوزه آموزش شاهد برداشت های متفاوتی بودیم که نمود خویش را در آثار شرکت کننده جشنواره چهاردهم نشان داد.
معتقدم موسیقی دیگر نباید دست پیرمردها باشد. من بر این باورم در موسیقی به قدری زندگی و عشق وجود دارد که اگر در نگرش آموزشی این هنر نگاه سرد و مرگ آوری داشته باشید تا صد سال دیگر هم کار نماییم اتفاقی نمی افتد عضو هیأت داوران چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان افزود: من بر این باورم که تمامی جشنواره ها در ایران نیازمند یک تحول اساسی است. ما در خیلی از موارد نسبت به خیلی از نکات گرفتار عقب گرد شدیم. ما حالا در شرایطی هستیم که فقط می خواهیم از عقبه خودمان دفاع نماییم انگار کاری به آن چه پیش روی ماست نداریم. این نکته ای است که خوشبختانه در ادبیات به شکل درست تری هدایت شده و ما شاهد این هستیم که همه مواردی که در ادبیات صورت گرفت بسیار پیشرو تر از موسیقی بوده است. من هنوز باورم نمی گردد که حالا پس از ۵۰ سال باید همچنان بر سر چیزهای چانه زنی نماییم که واقعاً در شرایط به روز جامعه قرار ندارد.
وی خاطرنشان کرد: «فکر آزاد» یکی از نکات مهمی است که باید در حوزه موسیقی ایرانی به آن توجه کرد. در این راه بچه های دانشجو اصلاً تقصیر ندارند بلکه این سیستم آموزشی است که مناسب سن فکر نمی کند و شرایطی را بوجود می آورد که هنر آموز از آزادی عملی در حوزه فراگیری آموزش برخوردار نباشد. این موضوعی که به آن اشاره می کنم دربرگیرنده نکات مهمی است که حالا باید به آن دقت نماییم. متأسفانه همین الان فردی بخواهد در کنکور شرکت نماید اولاً باید پنهان کند که استادش پیش از این چه کسی بوده چون امکان دارد فرد امتحان گیرنده با استاد او مشکلی داشته باشد. یعنی هیچ گونه آزادگی در این چارچوب وجود ندارد که دانشجو بتواند بر مبنای آن در جریان آموزش موسیقی حضور داشته باشد.

علیزاده اظهار داشت: ما باید بدانیم که در این حوزه آموزشی چه چیزهایی برای دانش آموزان و دانشجویان موسیقی داریم. من در اینجا از همه هنرمندان دعوت می کنم که در این راه حضور جدی داشته باشند. به اعتقاد من جشنواره موسیقی جوان باآنکه یک جشنواره دولتی است اما توانسته جریان خوبی را در عرصه موسیقی به وجود آورد. من معتقدم موسیقی دیگر نباید دست پیرمردها باشد. من بر این باورم در موسیقی به قدری زندگی و عشق وجود دارد که اگر در نگرش آموزشی این هنر نگاه سرد و مرگ آوری داشته باشید تا صد سال دیگر هم کار نماییم اتفاقی نمی افتد. این موسیقی در نتیجه تحولات اجتماعی به وجود آمده که باید بر این اساس با زمان حال و آینده خویش را وفق دهد. ما نباید به جای هیأت داوران نقش پلیس را برای هنرمندان ایفا نماییم. این موسیقی به قدری دارای گرما و عشق است که می تواند بهترین اتفاقات را رقم بزند.
انجام چند کار مهم در بخش موسیقی نواحی جشنواره چهاردهم
حمیدرضا اردلان مدیر بخش موسیقی نواحی چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان هم در این جلسه اظهار داشت: یک کار جدیدی در بخش موسیقی نواحی سال جاری طراحی شد. ما در این بخش شرایط را طوری چیدیم که مجموعه رپرتوارهای مشخصی برای شرکت کنندگان تعیین شود. شرایطی که باعث شد ما نتایج مثبتی را از آن استخراج نماییم. این مسئله را مطرح کردم تا بگویم وقتی یک جشنواره استمرار پیدا می کند می تواند نتیجه های خوبی برای انتقال تجربه داشته باشد.
وی اضافه کرد: ما تمام تلاش خودمان را انجام دادیم تا د راین دوره از جشنواره شرایط مناسبی برای حضور سنت و مدرنیته وجود داشته باشد. این شرایط نتیجه تداوم جشنواره ای است که خوشبختانه در این سال ها به شکل درستی اجرا شده. گرچه این جشنواره به علت شرایط کرونایی حضوری نیست اما حالا به مرحله ای رسیده که می تواند نکات مهمی را برای این رویداد داشته باشد.
چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و مشارکت استادان موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران و با حمایت دفتر موسیقی، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تابستان سالجاری برگزار می شود.


منبع:

1399/05/27
10:12:51
5.0 / 5
1079
تگهای خبر: آموزش , آهنگ , جشنواره , ساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو