نگاهی به برگزاری آنلاین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان

نگاهی به برگزاری آنلاین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان

به گزارش سایت رسمی سیامك یزدانجو بیست و هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان كه از روز ۲۳ شهریورماه كار خویش را آغاز می كند، مقرر است به علت پیشگیری از شیوع كرونا به صورت آنلاین برگزار شود؛ موضوعی كه با باور داوران این جشنواره با فواید و مضراتی همراه می باشد.


به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، جلسه انتخاب هنرمندان جوان رشته های طراحی و نقاشی در محل دبیرخانه جشنواره هنرهای تجسمی جوانان برگزار گردید. در این نشست ۱۸ هنرمند در رشته طراحی و ۲۳ هنرمند در رشته نقاشی در کارگاه های آنلاین جشنواره پذیرفته شدند. جلسه انتخاب هنرمندان رشته طراحی با حضور جواد نوبهار (استاد کارگاه طراحی)، رضوان صادق زاده (دبیر جشنواره) و اردشیر میرمنگره (معاون هنری اداره کل هنرهای تجسمی) برگزار گردید. در این جلسه از میان ۱۲۳ هنرمندی که با ۹۱۶ اثر در مرحله انتخابی جشنواره شرکت کرده بودند، ۱۸ هنرمند جهت شرکت در کارگاه ها انتخاب شدند.
جواد نوبهار، استاد کارگاه طراحی در این زمینه اظهار داشت: کارها سطح کیفی و تنوع خوبی داشت و کسانی که کار عرضه کرده بودند آموزش دیده بودند. در این انتخاب معیارهای ما مبتنی بر توانمندی هنرمند از نظر ذهنیت، تجربه فضای ذهنی و خلاقیت در اجرا بوده است. برخی از هنرمندان توانایی بالایی داشتند اما ذهنیت قوی نداشتند. بعضی هم فضایی بکر و متفاوت طراحی نموده بودند.
نوبهار درباره آنلاین بودن این دوره از جشنواره هم توضیح داد: بطور قطع حضور دانشجو در کنار استاد تاثیرات شگفت انگیزی دارد. اما آنلاین بودن تجربه ای تازه است که باید ببینیم چه اتفاقی می افتد. در فضای اخیر که ویروس کرونا جهان را فراگرفته تحول بزرگی در جامعه انسانی بوجود آمده که حرکت برخی از فعالیتهای هنری و فرهنگی را کند کرده است. ما تلاش بیشتری نیاز داریم تا به نقطه ایده آل برسیم.
همچنین احمد وکیلی، استاد کارگاه نقاشی بیست و هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان در سخنانی توضیحاتی درباره این بخش از جشنواره سال جاری عرضه داد. رشته نقاشی در این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، بیشترین هنرمند و اثر را به خود مختص کرده است. ۲۳۴ هنرمند جوان از سراسر کشور ۱۶۴۱ نقاشی را برای قضاوت و انتخاب به دبیرخانه ارسال کرده بودند.
احمد وکیلی، استاد کارگاه به همراه داوران رشته نقاشی محمد خلیلی و شهریار احمدی به همراهی رضوان صادق زاده ـ دبیر جشنواره ـ آثار هنرمندان جوان را دیدند و از میان ۲۳۴ هنرمند، در نهایت ۲۳ هنرمند را جهت شرکت در کارگاه های آنلاین جشنواره برگزیدند.
احمد وکیلی در این حوزه اظهار نمود: فضای کلی کارها را مثبت دیدم. تفاوت بین کارها بسیار زیاد بود. دلیل آن هم این است که معلم خوب به صورت متوازن در همه شهرهای کشور نداریم و امکانات در تهران متمرکز شده است. نوع آموزش در خیلی از شهرستان ها به روز نشده و دانسته های معلمان نقاشی به ۴۰ سال پیش برمی گردد. با این وجود کارهای خوب در این دوره زیاد بود. انتظار داشتیم حدود ۴۰ نفر نقاش خوب باشند که بتوانیم به آنها امید داشته باشیم.
وکیلی اظهار داشت: جامعه باید از هنرمندان حمایت کند. الان بسیاری از نقاشانی که سال ها پیش جایزه گرفته بودند، دیگر در فضای کار نیستند. بچه های بااستعداد در هیاهوها گم می شوند. از طرفی آنلاین بودن این دوره از جشنواره هم محسناتی دارد و هم معایبی. مهمترین عیب آنلاین بودن، فاصله افتادن بین استاد و دانشجوست. اما محاسن زیادی دارد؛ با این وضعیت بیماری هر کس در شهر و خانه خودش کار می کند. امیدوارم که بتوانیم با ایده های تازه کیفیت فنی کارگاه های آنلاین را بالا ببریم.
شهریار احمدی، یکی از داوران رشته نقاشی هم درباره آثار رشته نقاشی اظهار داشت: کارهایی از هنرمندان جوان کشور دیدیم. مسئله این است که کارها فاصله بسیاری با هم داشتند. یا خیلی خوب بودند یا خیلی بد. کار متوسط کم بود. در مرحله اول انتخاب خیلی آسان بود. اما در مرحله گزینش نهایی کار دشوار شد و با دوستان درباره توانایی های هنرمندان بحث کردیم.
احمدی درباره معیار خود در انتخاب هنرمند اظهار داشت: معیار اول من بی طرفی نسبت به ذائقه خودم است. کارهایی را که با ذائقه من همخوانی دارد حذف می کردم. در مرحله بعد توانایی، خلاقیت و میزان سطح آگاهی از هنرهای تجسمی برای من اهمیت داشت. اما از آنجائیکه فکر می کنم بسیاری از بزرگان شاهکارهای خویش را در بیست سالگی خلق کرده اند، سطح انتظارم بالاتر بود.
او هم درباره برگزاری آنلاین جشنواره اظهار داشت: الان شما هر ایده و تصویری داشته باشید می توانید در لحظه به جهان صادر کنید. اما در کار هنری من معتقد به آموزش حوزوی استاد شاگردی هستم. رسانه ها به خودی خود فاصله ایجاد می کنند. اما با این وجود تجربه تازه ای در حال شکل گیری است که باید جنبه های مثبت و منفی اش را بشناسیم.
محمد خلیلی، دیگر داور رشته نقاشی هم معتقد است: آثار رسیده از طیف های مختلف بود. معلوم بود که دانشجویان روی موضوعی برای مطالعه و پژوهش متمرکز شده اند. برخی از هنرمندان جوان تا حدودی به فضای نقاشی دست پیدا کرده بودند و فضای تجسمی و خصوصیت های بصری و فضای حسی در اثرشان مشهود بود.
خلیلی درباره معیار انتخاب اظهار داشت: ما در کار هنری خط کش و معیار دقیق نداریم. انتخاب و داوری به شکل کاملا تجربی و شهودی اتفاق می افتد. شما اثری را انتخاب و بعد با دقت که تماشا می کنید متوجه می شوید که واجد خصوصیت های هنرهای تجسمی است. اما به صورت کلی در داوری ها باید این نکته را هم درنظرداشت که هنرمندانی که خلاقیت در کارشان وجود دارد، نوع قلمشان نشان داده است که تمرکز و مطالعه دارند، در حال یادگیری هستند و خودشان را تکرار نمی کنند.
بیست و هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان روز ۲۳ شهریورماه شروع به کار می کند.




منبع:

1399/06/15
22:45:06
5.0 / 5
1378
تگهای خبر: آموزش , جشنواره , هنر , هنرمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو