جزئیاتی از بازارچه های صنایع دستی در نوروز ۱۴۰۴
به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو، مدیرکل بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وضعیت برگزاری بازارچه های موقت، نمایشگاه های صنایع دستی در نوروز ۱۴۰۴ و جزئیات نظارت بر قیمت گذاری و تاثیر تقارن نوروز و ماه رمضان بر این برنامه ها را شرح داد.
فرزاد اوجانی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی همچنان در حال انجام می باشد، در رابطه با جزئیات این برنامه ها که تابحال مشخص شده است، اظهار داشت: همانند سالهای گذشته، تمام تلاش ما بر اینست که بتوانیم هم بازار صنایع دستی را تقویت نماییم و هم فرهنگ استفاده از این محصولات را میان مردم ترویج دهیم. این اقدام نه تنها سبب حفظ و احیای صنایع دستی خواهد شد، بلکه به معیشت فعالان و هنرمندان این حوزه هم کمک شایانی خواهد نمود. به همین دلیل، در نوروز ۱۴۰۴ با همکاری مدیران کل استان ها، معاونان و کارشناسان صنایع دستی و همینطور با تعامل گسترده با دستگاههای ذی ربط در سطح استان ها، برنامه ریزی گسترده ای انجام داده ایم تا تعداد مناطق برگزاری نمایشگاه ها و بازارچه ها افزایش یابد. با این کار، تعداد بیشتری از هنرمندان صنایع دستی در استانهای مختلف می توانند محصولات خویش را به نمایش بگذارند و در معرض فروش قرار دهند.
وی در ادامه تاکید کرد: سعی شده است حداکثر بهره برداری از تمام اماکن در اختیار وزارت خانه، همینطور اماکنی که تحت مدیریت دیگر دستگاه ها و شهرداری ها قرار دارد، صورت گیرد. مدیریت و نظارت و حمایت این نمایشگاه ها و بازارچه ها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می باشد و تمام برنامه ها در قالب ضوابط و مقرراتی که از جانب این وزارت خانه به ادارات کل استان ها ابلاغ گردیده، اجرا می شود.
یکی دیگر از برنامه های نوروزی که اوجانی به آن اشاره نمود، معرفی و شناساندن کارگاه های صنایع دستی به گردشگران است.
او در اینباره توضیح داد: بعضی از کارگاه های صنایع دستی قابلیت آنرا دارند که مسافران نوروزی را با فرایند تولید و ساخت محصولات آشنا کنند. ما با هماهنگی معاونت گردشگری و بخش خصوصی که مسئولیت اصلی گردشگران را بر عهده دارند، لیستی از این کارگاه ها تهیه کرده ایم. مسافران می توانند در تعطیلات نوروز از این کارگاه ها بازدید کنند و از نزدیک شاهد چگونگی تولید برخی رشته های صنایع دستی باشند.
مدیرکل بازاریابی و تجاری سازی صنایع دستی همینطور اظهار نمود: وزارت خانه از راه سامانه ای که راه اندازی کرده است، تمام آمار و اطلاعات در رابطه با نمایشگاه ها، بازارچه ها و کارگاه های صنایع دستی را به شکل روزانه گردآوری می کند. این اطلاعات به کارشناسان وزارت خانه کمک خواهد نمود تا ارزیابی دقیق تری از میزان فروش و استقبال مردم از این برنامه ها داشته باشند و در صورت نیاز، تغییرات لازم را اعمال کنند.
اوجانی در پاسخ به این سؤال که از ظرفیت دانشجویان رشته های صنایع دستی در این بازارچه های نوروزی استفاده خواهد شد؟ اظهار داشت: این برنامه فقط مختص دانشجویان نیست. هر کسی که در حوزه صنایع دستی فعالیت دارد، می تواند در این بازارچه ها شرکت نماید. این شامل هنرمندان مستقل، صنعتگران، افراد دارای مجوز و حتی کسانیکه در کارگاه های آموزشی صنایع دستی فعالیت دارند، می شود. بنابراین، نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی در تعطیلات نوروز یک فرصت مناسب برای تمام فعالان این حوزه است تا بتوانند هنر خویش را عرضه کنند و از ظرفیتهای موجود بهره ببرند.
با عنایت به همزمانی نوروز با ماه رمضان، اوجانی در جواب این پرسش که آیا این مورد تأثیری بر برنامه های نوروزی صنایع دستی خواهد داشت؟ اظهار داشت: خوشبختانه، صنایع دستی هیچ تضادی با مناسبت های دینی و مذهبی ندارد. خیلی از صنایع دستی کشور ما ریشه در فرهنگ و باورهای اسلامی دارد. ضمن این که مردم همیشه شئونات اسلامی را رعایت کرده اند و سال جاری هم چنین خواهد بود. در سالهای گذشته هم تجربه برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی همزمان با ماه رمضان را داشته ایم و مشکلی پیش نیامده است. بنابراین، این دو رویداد در کنار یکدیگر می توانند به خوبی برگزار شوند و پذیرای بازدیدکنندگان باشند.
مدیرکل بازاریابی صنایع دستی در رابطه با تغییرات و تفاوت های برنامه های نوروز ۱۴۰۴ نسبت به سالهای گذشته بیان نمود: مهم ترین تغییرات در تعداد مناطق و محل های برگزاری بازارچه ها است. با همکاری خوب دستگاههای ذی ربط در استان ها، توانسته ایم تعداد بیشتری از مناطق را زیر پوشش قرار دهیم. همچنین، در نوع و ماهیت عرضه کالاها هم تغییراتی صورت گرفته است. کوشیده ایم از همه ظرفیتهای موجود استفاده نماییم، همچون دانشجویان، مبتکران، نوآوران و حتی کسانیکه به واسطه صنایع دستی توانسته اند زندگی خویش را سامان دهند. در بعضی استان ها، صنایع دستی بعنوان یک روش درمانی برای برخی افراد دارای معلولیت مورد استفاده قرار می گیرد و این افراد هم در این نمایشگاه ها حضور خواهند داشت.
او اضافه کرد: بخش قابل توجهی از فعالان صنایع دستی را بانوان می سازند. هم اکنون، حدود ۷۰ درصد از هنرمندان این حوزه را زنان می سازند. در بازارچه ها و نمایشگاه های نوروزی هم شاهد حضور پررنگ بانوان خواهیم بود.
مدیرکل بازاریابی صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در باره نظارت بر قیمت گذاری محصولات که یکی از مسایل مهم در برگزاری بازارچه های صنایع است، توضیح داد: با عنایت به تنوع گسترده محصولات صنایع دستی، تعیین قیمت به شکل متمرکز و دولتی امکانپذیر نیست. قیمت گذاری معمولا بر مبنای دو معیار انجام می شود؛ نخست برپایه قیمت تمام شده محصول و دیگری قیمت بازار. در بازارچه ها، به علت تنوع عرضه کنندگان، خود مصرف کنندگان می توانند مقایسه ای بین کیفیت و قیمت داشته باشند و تصمیم بگیرند. با این وجود، کارشناسان وزارت خانه در صورت مشاهده اختلاف فاحش بین کیفیت و قیمت، حتما ورود خواهند کرد تا از تضییع حقوق مصرف کنندگان جلوگیری شود.
اوجانی از تمام علاقمندان دعوت کرد تا از نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی در روزهای نوروز بازدید کنند و افزود: اگر بازدیدکنندگان در این بازارچه ها و نمایشگاه ها با مشکلی مواجه گشتند، می توانند از راه شماره های اعلام شده توسط ستاد تسهیلات سفر (۰۹۶۲۹) مشکل خویش را گزارش دهند. همچنین، تمامی اطلاعات در ارتباط با این رویدادها در سایت «ویزیت ایران» درج شده است و علاقمندان می توانند از این طریق اطلاعات مورد نیاز خویش را دریافت نمایند.
منبع: siamakyazdanjoo.com
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب