ایده نادر مشایخی برای برگزاری كنسرتهای آنلاین

ایده نادر مشایخی برای برگزاری كنسرتهای آنلاین

به گزارش سایت رسمی سیامك یزدانجو با شیوع بیماری كرونا، موجی از اجراهای آنلاین خانگی و صحنه ایِ بدون تماشاگر به راه افتاد. هر هنرمندی تلاش می كرد به نوبه خود در شرایطی كه امكان برگزاری كنسرت وجود نداشت، سهمی در حفظ جریان موسیقی در جامعه داشته باشد.


در همین راستا با نادر مشایخی ـ رهبر ارکستر و آهنگساز ـ درباره وضعیت کنونی موسیقی و اقداماتی که خود وی در این ایام داشته است، صحبتی داشتیم.

کنسرت آنلاین برای موسیقی کلاسیک نیست
او به ایسنا اظهار داشت: در برگزاری کنسرت آنلاین، کیفیت صدا به هیچ وجه توسط موبایل خوب به گوش نمی رسد. مثلا اگر کیفیت صدای اجرای زنده ارکستر برلین را با کنسرت آنلاین آن مقایسه کنید، بسیار متفاوت است؛ بگونه ای که وقتی من اجرای آنلاین کنسرت برلین را دیدم آنقدر صدا بد بود که اصلا لذت نبردم. ولی وقتی در اجرای زنده این ارکستر حضور داری واقعا شاهکار است.
این هنرمند افزود: برگزاری آنلاین موسیقی پاپ کار خوبی است؛ چون سرپوشی روی بی حوصلگی مردم می گذارد و برای لحظاتی حال آنها را بهتر می کند. ولی این اجراها برای مخاطبان موسیقی پاپ تنها یک قلقلک است؛ چونکه لذتی که مخاطبان این ژانر با حضور در سالن کنسرت می برند با اجرای آنلاین کاملا متفاوت می باشد، حتی امکان دارد تماشاگر حاضر در سالن به آنچه خواننده می خواند توجهی نداشته باشد و تنها به خاطر شور و هیجانی که در سالن تجربه می کند، به کنسرت برود.

راه حل تأثیرگذاری کنسرت آنلاین چیست؟
او درباره پرسش بالا از کاری که مقرر است خودش امتحان کند، گفت و توضیح داد: اینکه اعضای نوازنده یک گروه موسیقی هر کدام به صورت جداگانه در خانه ساز می زنند و در نهایت با هم میکس می کنند، تنها برای دقایقی مخاطب را سرگرم می کند و دستاورد خاصی ندارد؛ چونکه این ایده خودش را به موسیقی غالب می کند و اجازه نشان دادن موسیقی را نمی دهد. کنسرت آنلاین تنها در یک صورت عمل می کند و تأثیرگذار خواهد بود؛ آن هم بگونه ای که کلیه ابزاری که با آن کنسرت آنلاین برگزار می کنند در آهنگسازی هنرمند نقشی داشته باشد. درواقع هنرمند باید برای ابزار آنلاین موسیقی بسازد و ابزار برگزاری کنسرت آنلاین را به کار بگیرد؛ چونکه تنها برای یک ساز موسیقی نمی نویسیم بلکه برای ابزار می نویسیم. اگر به ابزار توجه نشود، در نهایت صدای خوبی از آن خارج نخواهد شد، مانند کیفیت اجراهای آنلاین از موبایل.
مشایخی افزود: برخی معتقدند در این شرایط باید به آنچه که داریم قانع باشیم، گرچه که درست نیست و حقیقت این است که ما با این ابزار زندگی می نماییم و باید موسیقی ای بنویسیم که با این ابزار خوب صدا دهد و امکاناتی ایجاد کند که در حالت لایو وجود ندارد. هر نوع ابزار ارتباطی شرایط و امکانات مخصوص به خویش را دارد که می توان در آهنگسازی از آن استفاده نمود. ساخت آهنگ برای ابزار موجود در ایران امکان پذیر است.
وی همینطور درباره اقدامی که مقرر است درباره پخش موسیقی آنلاین انجام دهد، عنوان کرد: در کاری که مقرر است انجام دهم، هر فرد می تواند موسیقی مورد نظر را در حوزه ای که می خواهد با صدای دلخواه خود گوش دهد. هر موسیقی با ابزار خود تعریف می شود، مثلا من نمی توانم یک سری کارها، صداها یا فرم ها را که مثلا هوی متال است با ویولن دربیاورم چون ابزار خویش را می خواهد. موبایل هم به همین صورت است و می توان در آن دست برد و موسیقی را برای آن نوشت که مخاطب بتواند مثلا در واتس اپ گوش دهد و خودش در آن دست ببرد.
مشایخی افزود: باید امکانی به مخاطب بدهیم که گوش دادن به موسیقی به صورت آنلاین برای او یک قدم بالاتر از سرگرمی باشد. درواقع با این کاری که من انجام می دهم مخاطب می تواند در موسیقی انتخابی خود سازها را تغییر دهد و یا حذف کند که این کار در اجرای آنلاین موسیقی امکان پذیر نیست. در نهایت وقتی این ایده را پیاده کنم آنرا در پیج اینستاگرامم به اشتراک می گذارم.


اجرای آنلاین در تلویزیون
او درباره پخش کنسرتهای آنلاین از تلویزیون هم اظهار نمود: خیلی بهتر بود که اجراهای آنلاین در تلویزیون برگزار می شد؛ چونکه افرادی که زمان یا دسترسی کافی برای تماشای اجراهای آنلاین را ندارند می توانستند با تلوزیون این اجراها را تماشا کنند. مثلا بسیاری از افراد مسن به تلویزیون وابسته هستند، تمایلی به موبایل های جدید ندارند و مدام پای تلویزیون می نشینند؛ بنابراین اگر این اجراها از تلویزیون برگزار می شد، خیلی بهتر بود.

کلاس های آنلاین موسیقی بهتر از کلاس های دانشگاهی
مشایخی همینطور در انتها درباره تجربه خود از کلاس های آنلاین اظهار داشت: تدریس آنلاین در دانشگاه خیلی ایده خوبی بود. نرم افزاری که برای من ارسال کردند خیلی قوی بود و به من این امکان را می داد که تمام چیزهایی را که می گویم نه تنها به صورت شفاهی بلکه به صورت کتبی در اختیار بچه ها بگذارم. همینطور می توانم مطلب ها یا مثال هایی را که می خواهم، آپلود کنم و بچه ها دانلود کنند.
او افزود: تدریس موسیقی در ایران واقعا وضع بدی دارد و وقت تلف کردن است. قبل از انتشار کرونا قصد داشتم روش تدریس در علمی کاربردی را تغییر بدهم. بسیاری از بچه های رشته موسیقی شاید در ماه تنها پنج دقیقه موسیقی جدید و مرتبط گوش دهند و بیشتر موسیقی های خویش را گوش می کنند و عادت نکرده اند با گوش کردن دنیا را کشف کنند. ولی حالا دنیای مجازی این امکان را گذاشته که قطعات پیشنهادی استاد را گوش دهند.



1399/02/21
23:04:20
5.0 / 5
1430
تگهای خبر: آهنگ , پاپ , خواننده , ساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳