تابلوهای فرشچیان، الهام بخش چكناواریان

تابلوهای فرشچیان، الهام بخش چكناواریان

سایت رسمی سیامک یزدانجو: بعید است کسی تابلوهای نقاشی استاد محمود فرشچیان را ببیند و تحت تاثیر آن قرار نگیرد.



به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، روزنامه «خراسان» در ادامه نوشت: امروز چهارم بهمن، استاد فرشچیان نقاش و نگارگر برجسته ایرانی ۹۱ ساله می شود و به این مناسبت، با لوریس چکناواریان آهنگ ساز و رهبر ارکستر گفت و گو کردیم.

چکناواریان چندسالی است که علاوه بر فعالیت در حوزه موسیقی، نقاشی هم می کند و چهار سال پیش، یک نمایشگاه نقاشی به نام «موسیقی روی بوم» برگزار کرد. او سازنده «سمفونی عاشورا» هم هست؛ یک سمفونی تأثیرگذار و به یاد ماندنی.

در ادامه، درباره علاقه چکناواریان به آثار استاد فرشچیان، خالق تابلوی ماندگار «عصر عاشورا» و تاثیرپذیری چکناواریان از آثار گوناگون و برجسته او بیشتر خواهید خواند.

کارهای فوق العاده و جاودانه

لوریس چکناواریان برخی آثار استاد فرشچیان را در مشهد و برخی دیگر را در تهران دیده است. او درباره خاصیت های آثار فرشچیان می گوید: «من همه تابلوهای استاد فرشچیان را دوست دارم و خیلی خیلی تحت تاثیر آن نقاشی ها قرار گرفتم. آثار او الهام بخش است. او هنرمند بزرگی است و بارها روی سبک جدیدی نقاشی کرده است. کار فرشچیان فوق العاده و کارش جاودانه است.»

این آهنگ ساز، همه هنرها را خواهر و برادر می داند و در ادامه می گوید: «همه هنرها به هم ارتباط دارند. به همین خاطر، من، هم نقاشی می کنم، هم شعر می گویم؛ اما در اصل آهنگ ساز هستم. این کارها را هم انجام می دهم چون مهمست و آدم باید با هنرهای دیگر هم آشنا شود چون همه هنرها با هم از یک خانواده هستند.»

تأثیرپذیری از رنگ و فرم فرشچیان

آهنگ ساز اپرای رستم و سهراب از ۱۰ سال پیش آغاز به نقاشی کرده است. او درباره سبک خود در نقاشی می گوید: «من در نقاشی سبکی ندارم، در حقیقت سبکی را دنبال نمی کنم و آن چیزی را که حسم می گوید، به روی بوم می آورم. حال اینکه چه سبکی است، خدا می داند. من علاقه زیادی به نقاشی داشتم و همه نقاشی ها را جمع می کردم. از نقاشی و رنگ آمیزی یاد می گرفتم که چطور می شود آنها را به ارکستراسیون و موسیقی تبدیل کنم. تا اینکه به این فکر رسیدم که خودم، آن حس موسیقی را که دارم، روی بوم تبدیل به رنگ کنم ولی باز هم می گویم که من نقاش نیستم. فی البداهه کار می کنم و ممکنست بعضی آنرا دوست داشته باشند یا نداشته باشند. چیزی است که از قلبم انجام می دهم و روی علم و دانش نیست. نقاشی های من بر پایه احساسم است. من در نقاشی از ادبیات، نقاشی، مجسمه ها و هر هنری الهام می گیرم. نویسنده ها هم از موسیقی الهام می گیرند. مطمئنم اگر با استاد فرشچیان صحبت کنید، ایشان هم موسیقی گوش می کنند. من ارادت زیادی به ایشان دارم و همیشه تحت تأثیر رنگ آمیزی و فرم ایشان در نقاشی قرار می گیرم.»

این آهنگ ساز درباره ویروس کرونا و محدودیت هایی که بواسطه آن به وجود آمده است، می گوید: «من چون تنها زندگی می کنم، برایم خیلی فرق نکرده است؛ همیشه زندانیِ خانه بوده ام. «بزینس من» نیستم، کار اداری ندارم و حقوق بگیر جایی نیستم. حتی پیش از کرونا، پیش آمده بود که ماه ها بیرون نرفته باشم. تنها تاثیرش این بوده است که آزادی را از من گرفته و هر وقت اراده کنم، نمی توانم بیرون بروم.»





منبع:

1399/11/05
13:41:16
0.0 / 5
921
تگهای خبر: آهنگ , ساز , شعر , موسیقی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو