رئیس حوزه هنری اردبیل:

مرحوم جمشید نجفی هنرمند پیشتاز آزادی خواه انقلاب بود

مرحوم جمشید نجفی هنرمند پیشتاز آزادی خواه انقلاب بود

سایت رسمی سیامک یزدانجو: رئیس حوزه هنری استان اردبیل با اشاره به فعالیت هنرمندان عرصه موسیقی در تاریخ انقلاب اظهار داشت: مرحوم جمشید نجفی از پیشتازان عرصه موسیقی حماسی در دوران انقلاب بود.



امیر رجبی در گفت و گو با خبرنگار مهر، فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را بهانه ای برای گرامیداشت یاد و خاطره هنرمندان موسیقی کشور در این دوره دانست و اظهار نمود: هنرمندان خیلی از جمله مرحوم جمشید نجفی با خلق آثار بسیار باارزش و به یاد ماندنی در دفتر خاطرات پیروزی انقلاب خوش درخشیده و جاودان شدند که باید دوران انقلاب را اوج نمود هنر موسیقایی حماسی و پایداری دانست.
وی با اشاره به خلق آثار ماندگار موسیقی از هنرمندان دوران انقلاب که در اصل روحیه حماسی و آزادی خواهی را در میان مردم و رزمندگان زنده نگه می داشتند، اضافه کرد: در انقلاب اسلامی موسیقی جزو رشته های هنری پیشتاز در همراهی با انقلاب بود که از همان روزهای قیام خونین مردم در سراسر کشور هنرمندان موسیقی هم هم پای رویدادهای انقلابی کشور با تولید انواع سرودهای حماسی و انتشار گسترده آن در میان مردم نقش بسیار مهمی در ترویج روحیه حماسی و مبارزه داشتند.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل در تشریح برخی سرودهای انقلاب که توسط هنرمندان اصیل ایرانی تولید شده بود، اظهار داشت: در سال ۵۷ بلافاصله پس از انقلاب شاهد انتشار آثار موسیقایی و سرودهای حماسی از قاب تلویزیون جمهوری اسلامی ایران بود که این آثار توسط گروه های انقلابی سروده شد و در حقیقت این سرودهای حماسی موجب می شد تا روح انقلابی مردم و روح حماسی آنها حفظ شود و مردم در صحنه با این سرودها ارتباط برقرار کنند.
به گفته رجبی سرودهای دهه ۵۰ انقلاب برآمده از شعارها و دل مردم بود و به همین خاطر ارتباط خوبی با مردم برقرار می کرد.
سرودهای انقلاب؛ آثاری ماندگار از جنس حماسه و پایداری
وی با نام بردن از برخی از هنرمندان عرصه موسیقی در دوران انقلاب اظهار نمود: مرحوم احمدعلی راغب با سرودهای مشهور خود همچون «خوش آمدی امام» و «آمریکا آمریکا، ننگ به نیرنگ تو» یکی از بهترین هنرمندان ما در این دوره بود که با استعداد بالقوه خود آثار ماندگاری را خلق کرد که خیلی از این آثار هنوز هم در میان مردم زمزمه می شود.

رئیس حوزه هنری استان اردبیل آثار هنرمندانی همچون گلریز، حمید سبزواری و جمشید نجفی را نیز فاخر دانست و اضافه کرد: بررسی چنین آثار باارزش از هنرمندان انقلابی نشانه هم گامی هنرمندان در عرصه های مختلف خصوصاً در عرصه موسیقی با مردم انقلابی کشور در دهه ۵۰ است.
رجبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیوند خوردن انقلاب با جنگ تحمیلی نقش هنرمندان در این حوزه و روحیه دهی به رزمندگان را نیز مهم برشمرد و اشاره کرد: ما شاهد می باشیم که با تجاوز رژیم بعثی به کشور، انقلاب ما را به جنگ تحمیلی پیوند زده که در عرصه جنگ هم سرودهای حماسی در ایران نقش تأثیرگذاری در روحیه بخشی به مردم و رزمندگان داشتند.
هنر انقلاب، هنرِ در عرصه ماندن است
رئیس حوزه هنری استان اردبیل هنر انقلاب را هنرِ در عرصه ماندن دانست و اضافه کرد: هر ساله مصادف با دهه فجر این آهنگ های حماسی و نوستالژی در میان مردم زمزمه می شود و باید بدانیم که این آهنگ ها هیچ گاه برای مردم آزادی خواه ما کهنه نمی گردد چونکه تمامی آثار خلق شده در دوران انقلاب از بطن همین مردم برخاسته و در حقیقت آثاری مردمی است.
به گفته رجبی خط سیر هنرمندان انقلاب باید الگوی هنرمندان عصر قرار بگیرد بطوریکه در عرصه موسیقی باید در ادامه مسیر هنرمندان فقید عرصه موسیقی انقلابی گام برداشته شود تا موفقیت و نتیجه دلخواه در این هنر حاصل گردد.
وی بیان کرد: انقلابی گری باید در تمامی عرصه های هنری کشور نمود یافته و در امتداد الگوسازی آن کوشش کرد که به حمد الهی در عرصه موسیقی این مهم به خوبی جا افتاده است و باید از هنرمندان در این حوزه قدردانی کرد.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل همین طور از برگزاری نشست های تخصصی موسیقی و سرود انقلابی در استان آگاهی داد و اضافه کرد: همزمان با دهه فجر مطالعات گسترده ای در زمینه تاریخچه موسیقی و سرود انقلاب اسلامی انجام گرفته است و باید موسیقی انقلابی را آغازگر خلق حماسه های جاودان و شجاعانه ملت ایران در مقابل رژیم طاغوت دانست.

1399/11/12
21:19:40
0.0 / 5
747
تگهای خبر: آهنگ , ساز , موسیقی , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو