در نشست خبری مطرح شد

اعلام ۵ نامزد نهایی چهره هنر انقلاب

اعلام ۵ نامزد نهایی چهره هنر انقلاب

به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو مجدالدین معلمی دبیر هفته هنر انقلاب، سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر مسابقه فلسطین تنها نیست و سید مرتضی دارابی دبیر هنرواره ملی روایت جهاد برنامه های این رویدادها را تشریح کردند.



به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از مهر، نشست خبری تشریح برنامه های هفته هنر انقلاب و معرفی نامزدهای نهایی برای معرفی «چهره هنر انقلاب» بامداد دوشنبه ۱۶ فروردین با حضور مجدالدین معلمی معاون هنری حوزه هنری و دبیر رویداد «هفته هنر انقلاب» در حوزه هنری برگزار شد.
هفته هنر انقلاب اسلامی هر سال همزمان با سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم از جانب حوزه هنری با برگزاری مجموعه برنامه هایی گرامی داشته می شود، در سال ۱۴۰۰ هم کار خویش را از ۱۸ فروردین ماه آغاز می کند.
مجدالدین معلمی در تشریح برنامه «هفته هنر انقلاب» اسلامی اظهار داشت: حوزه هنری ششمین سال است مبادرت به معرفی چهره سال هنر انقلاب می کند؛ آکادمی ای از بزرگان عرصه هنر داریم که از افرادی که در فعالیت هایشان، فعالیتهای مقبول هنری و یا فعالیتی که بتواند گستره مخاطب عمومی را در بر گیرد و بر آموزش تاکید داشته باشد، نظرخواهی صورت می گیرد. سال قبل به لحاظ تولیدات هنری کم نظیر بود و چندین مناسبت بزرگ را داشتیم که تولیدات بسیاری را در بر می گرفت. ازاین رو تجربه سال ۹۹ تجربه خوبی بود که با عنایت به میزان حضور، مخاطبان جدیدی را هم میسر کرد.
وی اضافه کرد: در هر حال برای اهالی هنر سال سختی به حساب می آمد اما تجربه متفاوتی را برای ما ایجاد کرد که بتوانیم دامنه مخاطبان خودمان را گسترش دهیم.
معاون هنری حوزه هنری بیان نمود: در سال ۹۸ به علت شیوع کرونا و نداشتن تجربه برای برگزاری مراسم در شرایط قرنطینه و محدودیت ها، چهره سال هنر معرفی نشد بنابراین سال جاری چهره سال هنر در سال ۹۸ و ۹۹ همزمان معرفی می گردند.
وی درباره معیار انتخاب چهره ها توضیح داد: از نظر ما انقلاب همچنان ادامه دارد و مختص به سال ۵۷ نیست ازاین رو هر هنرمندی که دغدغه مردمی دارد از نظر ما هنرمند انقلابی است. همینطور در انتخاب ها به کسوت توجه می نماییم اما البته اگر شرایط تولید اثر نداشته باشند از دور خارج می شوند بنابراین تولید اثر در یک سال مطرح است. نکته مهم این است که جوانان هم مورد اقبال قرار گرفتند و از منظر داوران دور نماندند.
معلمی به انتخاب علی حدادی اصل اشاره و تصریح کرد: از همین منظر به علی حدادی اصل عکاس جوان که در سال کرونایی فعال بود و اتفاقاً عکسش در جشنواره خارجی جایزه گرفت توجه کردیم.
دبیر «هفته هنر انقلاب اسلامی» در ادامه نشست خبری این رویداد ۵ نامزد نهایی چهره انقلابی را اعلام نمود و اظهار داشت: محمدرضا دوست محمدی طراح گرافیک و تصویرساز، افشین علا شاعر و پژوهشگر ادبی، جلیل سامان فیلم نامه نویس، تهیه کننده و کارگردان، علی محمد مؤدب شاعر و منتقد ادبی و مؤسس شهرستان ادب و وحید یامین پور پژوهشگر و نویسنده، ۵ نامزد نهایی چهره هنر انقلابی هستند که یکی از آنها طی مراسم اختتامیه که ۲۵ فروردین برگزار می شود، معرفی و تقدیر خواهد شد.
وی اضافه کرد: علاوه بر این ۵ چهره، میکائیل براتی طراح گرافیک و تصویرساز، علی حدادی عکاس، محمدرضا حسابی و حسین صفارزادگان کارگردان انیمیشن، خانم کلر ژوبرت نویسنده مسلمان فرانسوی مقیم ایران، محمدرضا سرشار نویسنده، مدرس و منتقد ادبی، سیاوش سرمدی کارگردان و فیلم نامه نویس، محمدرضا شفاه تهیه کننده و مؤسس باشگاه فیلم سوره، زینب عرفانیان نویسنده و عبدالحمید قدیریان نقاش و طراح صحنه، ۱۴ نامزد مرحله اول چهره سال هنر انقلاب در سال ۱۳۹۹ بودند.
معاون هنری حوزه هنری همینطور از افتتاح هفته هنر انقلاب در جوار مزار شهید سیدمرتضی آوینی اطلاع داد و اظهار داشت: به علت محدودیت های موجود، مراسم افتتاحیه «هفته هنر انقلاب» در بهشت زهرا (س) و جوار مزار شهید آوینی برگزار می گردد و از خانواده درگذشتگان هنری در سال کرونایی تقدیر خواهد شد که خانواده استاد محمدعلی راغب و کریم اکبری مبارکه به صورت نمادین تقدیر می شوند.
سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر مسابقه کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» ضمن اشاره به فراخوان این رویداد، توضیحاتی درباره مسابقه عرضه کرد و درباره تیم داوری اظهار داشت: داوری آثار توسط تیم داوری داخلی و خارجی طی چند مرحله داوری را حضوری نتایج مشخص شد. قرار بود سال پیش اختتامیه را برگزار نماییم اما تصمیم گرفتیم در انتها هفته هنر انقلاب اسلامی و در روز جهانی قدس برگزیدگان را در مراسمی معرفی نماییم.
دبیر مسابقه کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» در انتها اظهار داشت: ۶۹۰ هنرمند از ۶۶ کشور جهان، بیشتر از ۳ هزار اثر ارسال کردند. اگر شرایط مهیا باشد مراسم اختتامیه به صورت فیزیکی و آنلاین در ۱۷ اردیبهشت همزمان با روز قدس برگزار می شود. تندیس این مسابقه هم توسط طاهر شیخ الحکمایی تهیه شده است که به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
سیدمرتضی دارابی دبیر اجرایی کارگروه هنرواره روایت جهاد اظهار داشت: بنای کار هنرواره از صحبتی بود که حضرت آقا با بخشی از کادر درمان در اردیبهشت ماه داشتند و این اتفاق بر مبنای صحبت های ایشان رقم خورد و نهادها در چارچوب ستاد مشترک مردمی تشکیل شد و یکی از کارهایی که داشتیم برگزاری روایت ملی جهاد بود. اتفاقاتی که درباره مجاهدت های مردمی صورت گرفته بود.
وی اضافه کرد: بر مبنای برنامه ریزی ها، فراخوان را در ۵ بخش و همزمان با سالگرد حاج قاسم منتشر کردیم و آثار قابل اعتنایی برای ما ارسال شد.
دارابی، آماری از آثار رسیده عرضه و بیان نمود: مجموعه آثاری که دریافت کردیم ۵ هزار و ۵۴۰ اثر بود و پس از دریافت آثار، با وزارت آموزش و پرورش هم توافق داشتیم که آثاری در بخش دانش آموزی برای ما ارسال شد که آن هم ۵۸۸۸ اثر بود که مجموعاً ۱۱۴۲۸ اثر مورد داوری قرار گرفت.
وی توضیح داد: آثار ارسال شده به تفکیک، ۴۹۷ اثر در حوزه ادبیات، ۳۶۵۹ اثر در حوزه هنرهای تجسمی، ۱۹۹ اثر در رسانه، ۱۰۶ اثر در حوزه موسیقی و ۴۲۱ اثر در حوزه هنرهای تصویری بودند. پس از آخر بهمن داوری انجام شد و قرار شد همزمان با سالروز شهادت شهید آوینی، اختتامیه و اعلام برگزیدگان را روز ۲۱ فروردین ماه داشته باشیم.


منبع:

1400/01/17
12:28:50
5.0 / 5
774
تگهای خبر: آموزش , جشنواره , ساز , موسیقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو