در رویداد موسیقایی مقام حماسه

سازها در رثای سردار سلیمانی نواخته شد

سازها در رثای سردار سلیمانی نواخته شد

سایت رسمی سیامک یزدانجو: رویداد موسیقیایی «مقام حماسه» به یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی عصر چهارشنبه ـ هشتم دی ماه ـ در تالار وحدت اجرا شد.


به گزارش خبرنگار بخش موسیقی ایسنا، رویداد موسیقایی «مقام حماسه» به یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با اجرای ارکسترهای سمفونیک و پاپ مرکز موسیقی و سرود صداوسیما در تالار وحدت همراه بود.
در این مراسم پیمان جبلی (رئیس صداوسیما)، محمد باقر قالیباف (رئیس مجلس شورای اسلامی)، محمد مهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مرتضی امیری اسفندقه شاعر و دبیر کنگره ملی شعر سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی)، غلامعلی حداد عادل(رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی)، خانواده شهید سردار سلیمانی، تنی از مدیران جهاددانشگاهی، مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و... حضور داشتند.


شهید سلیمانی هنرمند نترسیدن بود
محمدباقر قالیباف در مراسم رویداد موسیقایی «مقام حماسه» در تالار وحدت، ضمن تبریک و تسلیت دومین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: شهادت ایشان را باید تسلیت گفت؛ چونکه امت اسلام و کشورمان سرداری را از دست داد که به او نیاز داشتیم. جای وی در کنار ما خالی است؛ و تبریک به این خاطر که انقلاب اسلامی چنین سردارانی را تربیت کرد که از یک روستای محروم در جنوب کرمان به صحنه آمد.
قالیباف با اشاره به نقل قولی از سردار سلیمانی اظهار داشت: ایشان در جایی فرمودند «ما در دوره کودکی و نوجوانی بیشتر وقت ها کفش نداشتیم و به مزرعه برای کار می رفتیم». انقلاب ما چنین فرصتی را فراهم نمود که استعداد این شخص از یک منطقه محروم و از یک خانواده کشاورز شکوفا شد و اثرگذاری او را در پشتیبانی از مظلومان عالم دیدیم.
رییس مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از اجرای ارکسترهای سمفونیک و پاپ دفتر موسیقی و سرود صداوسیما اظهار داشت: این هنرمندان سرمایه های بزرگ ما هستند. امیدوار هستم زحماتشان را قدر بدانیم و آنها را جبران نماییم.
قالیباف با اعلان اینکه انصافا شهید سلیمانی یک هنرمند بود، اظهار داشت: او هنرمند بود از این بابت که شهادت هنر مردان خداست. شهید سلیمانی به دور از هیاهوهای سیاسی و خودنمایی های سیاسی برای این کشور و ملت و برای مظلومان و عزت مسلمانان چهل سال بی وقفه مجاهدت کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: شهید سلیمانی هنرمند است چونکه از دل مردم بلند شد، با مردم باقی ماند، و با مردم مجاهدت کرد. او همیشه با مردم زندگی کرد و با مظلومان از مظلومان دفاع کرد. هنرمندی که برای جهاد و در وضعیت صحنه های سخت بود لحظه ای به خود تردید راه نداد. ایشان در سخت ترین لحظه های درگیری و تنگاتنگ در اوج آرامش بود. شهید سلیمانی هنرمند چونکه در لحظه هایی که به مرگ نزدیک بود، بهترین تصمیم ها را می گرفت.
قالیباف افزود: شهید سلیمانی هنرمند نترسیدن بود چونکه فقط از خدا می ترسید. او جمع اضداد بود. خشمش از دل رحتمش می آمد. منتقم بود اما اهل گذشت. او مرد میدان بود ولی اهل مذاکره. شهید سلیمانی لطیف و مظلوم بود ولی مقتدر. شهید سلیمانی شجاع بود ولی این شجاعت توام با عقلانیت و تدبیر بود.
رییس قوه مقننه در آخر اظهار داشت: شهید سلیمانی یک هنرمند انقلابی بود اما انقلابی که دو عنصر عقل و عدل در او بود. او سرباز وطن، ولایی، جهادی و اهل توکل بود. او هنرمند بود چونکه مردی امیدوار بود. سلیمانی مرد خدا بود. ما هستیم که باید چنین هنری را از مکتب سلیمانی که در حقیقت دست پرورده مکتب امام و سرباز ولایت بود، فرابگیریم.


موسیقی ظرفیت بالایی برای خدمت به انقلاب دارد
غلامعلی حداد عادل ـ رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی ـ در حاشیه رویداد موسیقایی «مقام حماسه» به یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، درباره اثر موسیقی در معرفی شخصیت های انقلابی چون سردار قاسم سلیمانی، اظهار داشت: موسیقی زبان دل است و شهید سلیمانی هم سردار پل ها است. آن مردمی که در مراسم خاکسپاری ایشان شرکت کردند با دلشان آمدند و هر موسیقی که حرف دل آنها را می زند، می پذیرند. سردار سلیمانی با بعد معنوی، عاشقانه و حماسی خود بهترین الهام بخش همه هنرمندان همچون موسیقیدان ها است. موسیقی می تواند آن حال و هوای ملت را تجدید کند، یاد او را پایدار بدارد و موجب تحکیم پیوند ملت با خاطره این سردار بزرگ شود.
او همین طور در پاسخ به این پرسش که آیا ما توانسته ایم استفاده درستی از هنر موسیقی برای معرفی بزرگان انقلاب داشته باشیم؟ اظهار داشت: نه؛ در موسیقی هنوز ما آن طور که باید و شاید، سره را از ناسره جدا نکرده ایم و موسیقی خیلی ظرفیت دارد به جهت اینکه بتواند در خدمت انقلاب قرار بگیرد.



آثار تاریخی و هنری امنیت خودرا مدیون حاج قاسم هستند
میثم امرودی ـ رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری ـ هم در جمع خبرنگاران درباره این رویداد اظهار داشت: امشب دو پوئم سمفونی «اروند» و «سرباز» اجرا شدند. پوئم سمفونی «اروند» پنج عنوان داشت که با عملیات های مختلفی به صورتی با اروند مرتبط می شد و به جهت سالگرد شهدای غواص چهار و پنج توسط سازمان فرهنگی هنری و مرکز موسیقی صدا و سیما تهیه شد. در این پوئم سمفونی نام عملیات ها را روی هر موومان قرار داده بودیم که با تناسب آن اجرا شده بود، دو بخش باکلام و سه بخش بی کلام.
او افزود: پوئم سمفونی «سرباز» هم هفت موومان داشت که دو بخش آن نیز امشب اجرا شد. این اثر سال قبل ساخته شد و امشب بصورت زنده اجرا شد. در این اثر وجوه مختلفی از شخصیت حاج قاسم به تصویر کشیده شده است. بطورمثال در بخش سرباز حضور سربازگونه ایشان، فرمانده ای که در قالب سرباز ظاهر شده به تصویر کشیده شده است. در بخش های دیگر درباره رفتار ایشان با ایتام، با خانواده شهدا و رفتار ایشان با افراد جامعه کار شده است. زمانی که حاج قاسم در قید حیات بود هر کجا که می رفت مردم ایشان را دوره می کردند که این خودش یک رویداد بود. بخشی هم به شهادت ایشان مربوط بود و خود شهادت ایشان بزرگترین رویدادی بود که ستون های استکبار را شکست.
امرودی افزود: حاج قاسم تنها متعلق به ما نیست، در سوریه و شمال عراق که حمله می شود و داعشی ها کلیساها را نابود می کنند، منجی آنها حاج قاسم است. داعشی ها در هر جا که می رفتند آثار تاریخی و هنری را تخریب می کردند و می توان این تعبیر را کرد هم تاریخ و هم هنر امنیت خودرا مدیون حاج قاسم هستند.
وی در پاسخ به این که آیا برگزاری چنین رویدادی ادامه خواهد داشت، اظهار داشت: سازمان صدا و سیما کارهای فاخر زیادی را در مقاطع مختلف زمانی داشته است و مدتی بود که این اقدامات کمتر شده بود، ولی زمانی که دو نهاد کنار هم قرار گرفتند، هم هزینه های کمتری متحمل شدند و هم توانایی خودرا روی هم گذاشته و چنین آثاری خلق کردند. چنین آثاری مرز و زمان ندارند و هر جای دنیا که آنها را اجرا کنید پیام خودرا می رسانند.



بر طبق این گزارش ایسنا، در ابتدای این مراسم دو قطعه «اروند» و «سرباز» توسط ارکستر سمفونیک صداوسیما به رهبری آرش امینی اجرا شد که امیرحسین سمیعی نیز بعنوان خواننده در بعضی قطعات همراهی کرد.
در ابتدا، قطعه «از خرمشهر تا قدس» با صدای سمیعی اجرا شد. قطعه دوم که با همراهی ارکستر و گروه کر به انجام رسید، «نینوای عشق» نام داشت و لحظاتی حماسی را در سالن رقم زد.
در ادامه نیز قطعات «آن قطعات شرزه»، «سرباز»، «میهن»، «پدر»، «پیکار» و «فتح» نواخته شدند.


در بخش پاپ نیز قطعاتی چون «اعجاز»، «مرد میدان» با صدای علیرضا افتخاری، یک قطعه با صدای سالار عقیلی و قطعاتی توسط بهرام پاییز اجرا شد.
همین طور دو قطعه عربی توسط خواننده لبنانی، علی عطار اجرا شد.
قسمتی از این برنامه نیز به تقدیر از موسیقیدان هایی اختصاص داشت که در تولید آثار هنری برای سردار سلیمانی نقش داشتند. این افراد شامل علیرضا افتخاری، آرش امینی، محمدرضا عقیلی، رازمیک اوهانیان، محمدرضا چراغعلی، امیرحسین سمیعی، آرمان مهربان، امید روشن بین، بهرام پاییز، کیان مقدم، عرفان عرفانیان، عبدالرضا صفایی و امیرحسین رضاییان بودند.

* این گزارش از شروع برگزاری مراسم بروزرسانی شده است.


1400/10/09
17:39:57
5.0 / 5
472
تگهای خبر: پاپ , خواننده , ساز , شعر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو