معافیت مالیاتی هنرمندان ابقاء شد

معافیت مالیاتی هنرمندان ابقاء شد

به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو نمایندگان مجلس در بررسی های بودجه ای امروز مجلس ابقاء معافیت مالیاتی فعالیتهای هنری را ابقاء کردند.


به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه نوبت عصر علنی امروز (چهارشنبه)مجلس شورای اسلامی در بررسی های بودجه ۱۴۰۱ در بخش درآمدی با حذف «فعالیت های هنری مبحث بند(ل) ماده(۱۳۹) قانون مالیات های مستقیم» از بند ق تبصره ۶ بودجه که می گوید «معافیت مالیاتی فعالیتهای در ارتباط با انتشارات کمک درسی و “فعالیت های هنری مبحث بند(ل) ماده(۱۳۹) قانون مالیات های مستقیم”، حذف می شود.» ابقاء معافیت مالیاتی هنرمندان را تصویب کردند.
اخیرا هم خیلی از هنرمندان و فعالین عرصه فرهنگی و هنری کشور نسبت به درنظر گرفتن مالیات برای فعالیتهای هنری در گزارش کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ انتقاداتی را مطرح کرده بودند.
در بررسی های این مورد خیلی از نمایندگان بر حذف بخش فعالیتهای هنری در این بند اصرار کردند.
برای مثال مجتبی توانگر در این خصوص اظهار داشت: حضرت آقا در سخنان اخیر خود بارها بر جهاد تبیین و جنگ روایت ها تاکید داشتند. ایشان در دیدار اخیر خود با دست اندرکاران همایش حضرت حمزه (ع) وظیفه ایجاد شناخت را بر عهده هنرمندان دانستند.
وی اضافه کرد: مجلس یازدهم به هوش باشد که برای دریافت مالیات از چند سلبریتی هنجارشکن مفت خور که تعداد آنها به کمتر از ۵۰ نفر هم نمی رسد قانونی تصویب نکنند که هنرمندانی همچون نقاشان، طراحان، خوشنویسان، فعالان قرآنی و فعالان حوزه تئاتر و سینما از این معافیت محروم شوند. از یک سو برای تأمین معیشت این قشر بودجه تصویب می نماییم و از طرفی می خواهیم مالیات در نظر بگیریم؟ افسران جهاد تبیین و جنگ روایت های مورد نظر آقا مگر غیر از این هنرمندان متعهد هستند؟ این مورد در صورت تصویب برای نهادهای فرهنگی و هنری و برای دولت و وزارت ارشاد بار مالی به دنبال خواهد داشت. با این کار بخش خصوصی متعهد به فرامین رهبری را از این فضا دور می نماییم.
توانگر همینطور اظهار داشت: برای مثال سینمادارانی که چند ده میلیارد تومان سرمایه گذاری کردند و در طول سال ۱۵ درصد درآمد دارند را چطور شامل مالیات ۲۵ درصدی کنیم؟ برای جهاد تبیین و جنگ روایت ها ظرفیت سینماگران متعهد در کجا باید منعکس شود؟
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همینطور تاکید کرد: بدانیم با در نظر گرفتن مالیات برای فعالیتهای هنری سدی بر سر راه فرمان مقام معظم رهبری در مورد لزوم توجه به جهاد تبیین و جنگ رسانه ها و فعالیتهای هنرمندان قرار داده ایم. دود این مورد هم بر چشم نظام و تمام فعالیتهای فرهنگی و هنری خواهد رفت.
وی همینطور تاکید کرد: مگر نه این که با مطرح شدن این مورد مالیات برای هنرمندان چند سلبریتی به جای عقد قرارداد ریالی بیتکوین و انتقال پول در خارج از کشور را تقاضا کرده اند.
در ادامه هم مهدی طغیانی اظهار داشت: آنچنان درآمدی شامل حال هنرمندان نمی گردد که بخواهیم معافیت مالیاتی آنها را لغو نماییم. پس فعالیتهای هنری باید در این قسمت حذف شود، اما انتشارات کمک درسی که درآمدهای نجومی دارند باید مالیات بپردازند.
دشتی اردکانی هم در این خصوص اظهار داشت: با این کار و با در نظر گرفتن مالیات برای فعالیتهای هنری هیچ کس دیگر اعتباری برای این فعالیت هنری قائل نخواهد شد. پس خواهش می کنم واژه فعالیتهای هنری از این بند حذف شود.
در ادامه هم عباس مقتدایی هم اظهار داشت: یک مبحث را چنان پیچیده کرده ایم که امکان دارد باعث نگرانی هنرمندان شود و فکر کنند مقرر است چه اتفاقی برای آنها بیفتد. قبلا در قانون مالیاتی های مستقیم فعالیتهای انتشاراتی و قرآنی دارای مجوز از وزارت ارشاد را مشمول معافیت مالیاتی کردیم. حالا دولت می گوید به علت این که انتشاراتی های کتاب های کمک درسی سود زیادی می برند مشمول معافیت مالیاتی نشوند اما طبق همین قانون قبلی هنرمندان مشمول معافیت مالیاتی هستند. حالا هم پشتیبانی از هنرمندان توسط مجلس یازدهم شکل گرفته و ما به هنرمندان می گوییم که ما در مجلس شورای اسلامی حامی هنرمندان هستیم.
در آخر هم پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: آنچه که در لایحه دولت قید شده بود این بود که فقط انتشاراتی های کتاب های کمک درسی مالیات بدهند اما در کمیسیون تلفیق یکی از نمایندگان محترم در مورد لغو معافیت مالیاتی هنرمندان پیشنهادی عرضه کرده بود اما دولت با جدیت به دنبال پشتیبانی از هنرمندان است. دولت بر معافیت مالیاتی هنرمندان اصرار دارد.



1400/12/05
12:32:09
5.0 / 5
456
تگهای خبر: ساز , هنر , هنرمند , هنرمندان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو