مسابقه عكسی كه از وضع روستاها بعد از سیل می گوید

مسابقه عكسی كه از وضع روستاها بعد از سیل می گوید

به گزارش سایت رسمی سیامك یزدانجو دبیر مسابقه عكس «سیلاب» می گوید: رسالت یك هنرمند عكاس تنها گرفتن تصویر خوب نیست بلكه تاثیری است كه عكس با نمایش آن، به وجود می آورد. عكس ها می توانند بدون تحریف، وقایع را نشان دهند. او ادامه می دهد: بعنوان عكاس وظیفه ماست كه در مسابقه ها و جشنواره های مختلف، امكان نمایش شرایط و مسایل مربوط به مناطق محروم و روستایی را بوجود آورده تا بتواند نتیجه های موثری برای هموطنان و آیندگان داشته باشد.


به گزارش سایت رسمی سیامك یزدانجو به نقل از ایسنا، مهناز شفیعی ـ دبیر سومین دوره مسابقه عكس سیلاب ـ اظهار داشت: در دو دوره گذشته كه مسابقه عكس خانه های روستایی برگزار شد، هدف ما فقط برگزاری یك مسابقه نبود، بلكه می خواستیم با بهره گیری از كاركرد عكس بعنوان یك رسانه عمومی و مستند، پتانسیل و كاستی های مناطق روستایی را نشان دهیم. دوره قبل با تاكید بر موضوعاتی مانند معماری خانه ها، فرهنگ و اقتصاد روستاییان، نمایشگاه عكسی برگزار گردید و به واسطه آن، شیوه های زندگی روستاییان را در دوران معاصر به معرض نمایش گذاشته شد. در این دوره ثبت سیلاب سالجاری و تاثیرات ناشی از آن در وضعیت خانه های روستایی و شهری و واكاوی میزان پاسخگویی معماری سنتی در مقابل سیل از مبحث های قابل طرح در این مسابقه است كه می تواند گام موثری برای رفتار پیشگیرانه در این حوادث داشته باشد.
شفیعی در توضیح بخش های مختلف مسابقه «سیلاب» افزود: مسابقه در دو بخش اصلی و ویژه برگزار شده است. در بخش اصلی (تك عكس) شش محور عنوان شده است. محور اول در مورد وقوع سیلاب و خسارت های كالبدی و اقتصادی (ابنیه، راه ها، زمین های كشاورزی، دام و…) است كه به نوعی، اسنادی تصویری برای تحقیقات فراهم خواهد آورد. محور دوم مسابقه عملیات امداد و نجات و كمك های مردمی است. هدف پاسداشت كمك هایی است كه بدون درنگ انجام شد و نمایش آن وظیفه ای برای فرهنگسازی و ادامه دار شدن این حركت های انسان دوستانه است. محورهای سوم و چهارم این مسابقه روند تأمین اسكان اضطراری و مشاركت مردم صدمه دیده در فرایند بازسازی مسكن می باشد. محور پنجم هم نقش زنان و كودكان در فرایند مدیریت بحران است.
او درباره آخرین محور مسابقه افزود: بافت مناطق صدمه دیده قبل و پس از بازسازی محوری است كه به صورت تصویری به قیاس این مناطق می پردازد و می تواند اسناد مهمی برای تحقیقات آینده و همینطور بررسی شرایط موجود باشد. بخش ویژه این مسابقه هم به مجموعه عكس ها و تصاویر مقایسه ای اختصاص داده شده است. در این دوره علاوه بر جوایز داوران یك جایزه مردمی نیز، به انتخاب بازدیدكنندگان از نمایشگاه، اختصاص داده شده است كه در مراسم اختتامیه اعلام خواهد شد.
مهلت ارسال آثار به مسابقه عكس سیلاب تا ۱۲ بهمن ماه است و این مهلت تمدید نخواهد شد. هنرمندان و عكاسان جهت شركت در این مسابقه می توانند به نشانی http: //Pic.bonyadmaskan.ir رجوع و یا با دبیرخانه مسابقه با شماره تلفن ۶۶۴۶۵۴۴۰ تماس حاصل كنند.
آثار منتخب در این جشنواره ۱۷ فروردین ۹۹ در خانه هنرمندان ایران به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.



1398/11/03
20:04:47
5.0 / 5
2340
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو