گفت وگو با محمدباقر آقامیری، هنرمند نگارگر

امان از استبدادهای هنری!

امان از استبدادهای هنری!

به گزارش سایت رسمی سیامك یزدانجو محمد باقر آقامیری، هنرمند پیشكسوت عرصه نگارگری بر این باور است كه گاهی عده ای به نگارگریِ بیچاره چنین نگاهی دارند و اصرار دارند بگویند كه این هنر كهنه شده است. این نوعی استبداد و دیكتاتوری است و به این رویكرد برمی گردد كه یك سلیقه شخصی به غیر از سیلقه خود هیچ چیز دیگری را نمی پذیرد! استبداد تنها در سیاست نیست، بلكه در عرصه هنر هم وجود دارد.


این هنرمند در گفت وگویی با ایسنا درباره وضعیت هنر نگارگری و بی توجهی که به این هنر قدیمی به بهانه توسعه هنر مدرن می شود، اظهار نمود: به صورت کلی در هر دوره ای همه می خواهند که نو و به روز باشند؛ البته اینکه صرفاً ساختارشکنی نماییم و شکل های عجیب و غریب بکشیم، نمی توان اسمش را هنر مدرن گذاشت.
او با اشاره به اینکه «متاسفانه از نگارگری حمایت نمی شود»، تصریح کرد: ما باید مدیری داشته باشیم که به نگارگری اعتقاد داشته باشد و برای پیشرفت این هنر تلاش کند؛ اما متاسفانه الان مدیران گرفتار برخی مسائل دیگر شده اند؛ این در شرایطی است که نگارگری هنری با موضوعات نو است که برای خلق آن باید با طراحی آشنا باشید، روانشناسی رنگ ها را بدانید و مطالعات زیادی داشته باشید.
آقامیری خاطرنشان کرد: هنر مدرن به این مفهوم است که یک اثر هنری باید در بیان مطالبی که انسان را جذب می کند، تازگی داشته باشد. به قول طرفداران علم هرمونتیک یا تأویل اثری که امروزی است، اما نمی تواند بیننده را جذب نماید، کاری کهنه است. در مقابل اثری که برای ۵۰۰ سال پیش است، ولی بتواند توجه مخاطب را به خودش معطوف کند، اثری نو و امروزی است. در واقع اینکه صرفاً تمام فرم ها را به هم بریزیم بدون آنکه معنایی را به مخاطب منتقل نماییم، اثری مدرن خلق نکرده ایم.
این هنرمند پیشکسوت تصریح کرد: البته عده ای هستند که این نوع هنر را دوست دارند و طبیعتا می توانند بدون هیچ محدودیتی در این حوزه کار کنند، چونکه هنر یعنی آزاداندیشی، کمال، دموکراسی و آزداگی؛ ازاین رو هیچ وقت نمی توان گفت یک نوعی از هنر بد یا خوب است! به هر حال عده ای این هنر را دوست دارند و اینگونه آرامش پیدا می کنند.
او با اشاره به اینکه «نباید هنر را به دوره بندی ها محدود کرد»، اظهار نمود: در این میان اما گاهی عده ای به نگارگریِ بیچاره چنین نگاهی دارند و اصرار دارند بگویند که این هنر کهنه شده است. این نوعی استبداد و دیکتاتوری است و به این رویکرد برمی گردد که یک سلیقه شخصی به غیر از سیلقه خود هیچ چیز دیگری را نمی پذیرد!
آقامیری همینطور درباره آینده هنر نگارگری اظهار نمود: تعداد کسانی که نسبت به رشته نگارگری عشق دارند بسیار زیاد است. امروز جوانانی هست که به نگارگری، فرهنگ، ادبیات و تاریخ این سرزمین عشق دارند. نقاشی ایرانی هنری است که در میان هنرهای تجسمی دنیا جایگاه ویژه ای دارد و منحصر به فرد است. البته در عین حال این را هم قبول دارم که هنرمندانی که در این رشته کار می کنند باید متحول شوند و مطالعه زیادی در تاریخ هنر و ادبیات ایران و معنویت هنر و فلسفه هنر داشته باشند. این مطالعات سبب ایجاد فرم ها و شکل های متفاوت می شود. به هر حال نمی گردد فقط به شیوه های قدیمی کار کرد، بلکه باید به روز باشیم و مسائل روز هم همراه باشیم.



1399/02/06
13:56:36
5.0 / 5
1545
تگهای خبر: هنر , هنرمند , هنرمندان , هنری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱