عضو شورای دبیران دوسالانه مطرح كرد:

تالار وحدت پتانسیل لازم برای دوسالانه مجسمه سازی تهران را نداشت

تالار وحدت پتانسیل لازم برای دوسالانه مجسمه سازی تهران را نداشت

هومن سلیمی اعتقاد دارد تالار وحدت پتانسیل لازم برای اجرای دوسالانه را نداشت اما ما این فضای غیر معمول و نامتعارف را برای برگزاری نمایشگاه آثار دوسالانه مجسمه سازی با چیدمان خاص مهیا کردیم.



به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از شورای دبیران هشتمین دوسالانه مجسمه سازی تهران، هومن سلیمی یکی از اعضای شورای دبیران این رویداد درباره برگزاری دوسالانه در تالار وحدت اظهار داشت: دوسالانه هشتم مجسمه سازی تفاوت های بارزی با دوسالانه های پیشین دارد. همچون اینکه آثار متنوعی با خصوصیت بین رشته ای و بین رسانه ای در دوسالانه حضور دارند که در قالب حجم به نمایش در آمده اند. حضور معماران در بخش کیوریتوری هم برای نخستین بار در دوسالانه های مجسمه سازی اتفاق افتاده است. آثار معماری با رویکرد مجسمه سازانه بخشی از رویکردهای دوسالانه؛ یعنی گسترش مرزهای مجسمه سازی است که برای آن در بخش کیوریتوری برنامه ریزی شد و در نهایت دوسالانه آثاری از حوزه ی معماری به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از تفاوت های دوسالانه هشتم با دوسالانههای پیش این است که فضای انتخاب شده از امکانات نمایشگاهی معمول مکان هایی مانند موزه یا فضاهای تعریف شده برای برگزاری بینال ها برخوردار نبود. در حقیقت پهنه رودکی پتانسیل های لازم برای اجرای بینال را نداشت، اما رفتار ما با این فضا به شکلی بود که این فضای غیر معمول و نامتعارف برای برگزاری نمایشگاه را با چیدمان خاص آثار مهیای برگزاری دوسالانه کردیم. در حقیقت به جای اینکه فضا بر ما غالب شود ما فضا را تحت تاثیر آثار و رویداد قرار دادیم.
به گفته سلیمی، به کار بردن داربست برای نمایش آثار در عین اینکه کاستی ها و کمبودهای تالار را جبران می کند، امکاناتی را هم در اختیار برگزار کنندگان این رویداد می گذارد تا فضای تالار را به فضای معاصر تبدیل کنند. ضمن اینکه این داربست ها خود به شکلی فضایی مجسمه وار را به وجود آورده اند و این با ماهیت بینال مجسمه سازی همخوانی دارد.
وی افزود: فضای تالار وحدت که برای رویدادهای دیگری همچون اجرای موسیقی و تئاتر تعریف شده است با نوع نگاه ما و برخورد متناسب با رویکردهای دوسالانه و هم نحوه ی چیدمان آثار، ماهیت تعریف شده خویش را از دست داد و در خدمت اهداف ما قرار گرفت.
سلیمی با اشاره به بخش مستندنگاری اظهار داشت: وجه تمایز دیگر این رویداد این است که بینال ها به صورت معمول به نمایش آثار یا برگزاری نمایشگاه ختم می شوند، اما در بینال هشتم علاوه بر نمایش آثار، بخش مستندنگاری و معرفی روند هنری هنرمندان و شکل گیری ایده و آثارشان از چند ماه پیش از افتتاح نمایشگاه شروع شد و تا آخر دوسالانه ادامه خواهد یافت. در حقیقت فعالیت و گروه پژوهشی دوسالانه، طی چند ماه به شکلی موازی با نمایشگاه بخشی از خروجی دوسالانه را همگام با نمایشگاه پوشش داده است. ضمن اینکه ماحصل مستندنگاری در کتاب دوسالانه هم منتشر خواهد شد، در نتیجه کتاب دوسالانه هشتم ضمن برخورداری از محتوایی پژوهشی به شکلی متفاوت منتشر خواهدنمود.
وی در آخر اشاره کرد: هشتمین دوسالانه مجسمه سازی تهران ضمن به کارگیری از تجربیات دوسالانه های قبل دستاوردهای مهمی را به دست آورده است و امیدواریم قدم هایی را در جهت اعتلای هنر و مجسمه سازی بردارد.
هشتمین دوسالانه ملی مجسمه سازی تهران در تاریخ ۲۱ آذرماه سال جاری در مکان پهنه رودکی به مدت ۲ ماه (تا ۲۱ بهمن ماه ۹۹) انجام می شود.


منبع:

1399/09/20
18:14:05
5.0 / 5
975
تگهای خبر: ساز , موسیقی , نمایش , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سیامک یزدان جو
موضوع های سایت رسمی سیامك یزدانجو