هنر ۹۹ در آینه مهر -۷؛
چهره های خبرساز موسیقی ۹۹
سایت رسمی سیامک یزدانجو: درگذشت دو هنرمند جریان ساز در کنار کارهای جالب توجه دو خواننده پاپ در سال رکود و استعفای جنجالی یک هنرمند شاخص دیگر شرایط جالبی را برای معرفی چهره های خبرساز موسیقی در سال 99 رقم زد.
خبرگزاری مهر -گروه هنر-علیرضا سعیدی: سال ۱۳۹۹ یکی از غم انگیزترین و رخوت انگیزترین سالهای تاریخ موسیقی ایران و جهان بود، سالی پر از حوادث و ماجراهای گوناگون که تحت تأثیر ویروس کرونا بیشتر از هر زمانی چرخه معیوب و پر از ایراد و اشکال نظام اقتصادی و فرهنگی موسیقی ایران را عیان کرد و شرایطی را فراهم نمود که پروسه تولید، بازاریابی و فروش محصولات موسیقایی نیز متأثر از این ماجرا با یک افت محسوس کیفی و کمی مواجه شود.
در کنار این احوالات در رابطه با اقتصاد موسیقی نیز، بودند هنرمندان و بزرگانی که در سال ۹۹ دار فانی را وداع گفتند و به علت تعدد این درگذشت ها سال بسیار غم انگیزی برای موسیقی ایران رقم زدند، ماجرا هم وقتی غم انگیزتر می شود که می دانستیم و می دانیم که جایگزینی هم برای این آدم های باارزش موسیقی خصوصاً در حوزه موسیقی اقوام ایران پیدا نمی گردد.
خلاصه اینکه اگر بخواهیم از چهره های خبرساز موسیقی ایران در سال ۹۹ به افرادی اشاره نماییم بطور قطع و حتما درگذشت هنرمندان تأثیرگذار و جریان ساز موسیقی در سال ۹۹ می تواند هریک از این رفتگان را بعنوان چهره خبرساز موسیقی مطرح کند.
با در نظر گرفتن احوالاتی که به آن اشاره شد، کار انتخاب چهره های خبرساز موسیقی سال ۹۹ بطور قطع می تواند دربرگیرنده مؤلفه های متنوع تری از دید کارشناسان، مخاطبان و هنرمندان این عرصه باشد. بدین سبب آنچه در گزارش پیش رو برای انتخاب چهره های خبرساز موسیقی ۹۹ مطرح می شود، نگاهی مبتنی بر احوالات و کارهای مؤثر این هنرمندان در عرصه موسیقی است که هنرمندان دیگری هم می توانند در کنارشان بعنوان چهره خبرساز سال قرار گیرند.
آنچه می خوانید مروری بر اخبار در رابطه با پنج هنرمند حوزه موسیقی است که می توانند بعنوان چهره های خبرساز این حوزه در سال ۱۳۹۹ معرفی شوند.
محسن چاوشی؛ مبلغ مورد نیاز تامین شد
یکی از خوانندگانی که با وجود عدم برگزاری کنسرت و کمترین حضور در مجامع فرهنگی هنری همیشه در سیبل حاشیه ها و خبرها قرار دارد، بطور قطع محسن چاوشی است. یک خواننده خیلی خیلی عجیب که در ظاهر ماجرا کمترین مراوده و معاشرتی با محیط پیرامونش دارد، اما با آگاهی از آنچه در روزگارش می گذرد و البته بهره مندی از دوستان و آشنایانی که با روحیات و اخلاقیاتش آشنایی کامل دارند، غافلگیری هایی را خلق می کند که تا مدت ها تبدیل به یکی از چهره های خبرساز حوزه موسیقی می شود.
محسن چاوشی بااینکه در مصاحبه نکردن و پنهان کاری رسانه ای یکی از رکوردداران حوزه موسیقی است و اگر خبرنگاری بتواند با او مصاحبه یا گفتگویی داشته باشد، بطور قطع می تواند از این دیدار و مصاحبه بعنوان یکی از خاطرات ماندگار دوران کاری خود یاد کند، اما با تمام این حاشیه ها و اما و اگرها، وی دست به کارهایی می زند که هر خواننده و هنرمندی قادر به انجامش نیست. کما اینکه در همین چند سال بودند هنرمندان و افرادی که می خواستند کارهایی غیر از آنچه در حوزه فعالیتی شأن به مخاطب ارائه شده، انجام دهند، اما به آن نتیجه ای که می خواستند به هزار و یک دلیل نرسیدند. نرسیدند چون آنچه می خواستند انجام دهند یا بدون پژوهش و تحقیقات میدانی بوده و یا آن قدر درگیر حواشی و منم منم هایی شده که انجام نشدنش بهتر از اجرائی شدنش بود.
محسن چاوشی با وجود برخی حاشیه ها و اتفاقاتی که طی سالهای اخیر همیشه با او همراه بوده، همچون هنرمندانی است که تلاش نموده غیر از موارد معدود و قلیل از فضای مجازی جهت استفاده از کارهای خیرخواهانه استفاده نماید این خواننده در سالی که گذشته با همراهی و معرفی برخی از افراد صاحب نام حوزه های مختلف دست به کارهای خیرخواهانه و خداپسندانه ای زد که به شدت هم با استقبال مردم مواجه گردید. اقدامی که طی ماه های گذشته منجر به راه اندازی کمپینی برای نجات جوانان محکوم به اعدامی شد که به علت اختلافات خانوادگی و موارد مشابه دست به جرایمی زده اند که دستگاه قضا برای آنها حکم اعدام صادر کرده است. شرایطی که در خیلی از موارد می توانست با پرداخت دیه یا موارد مشابه به لطمه دیدگان جرم، یک زندانی محکوم به اعدام را از پای چوبه دار رها کند.
چاوشی در این کمپین ها که عمده فعالیت آنها در کانال ها و فضای مجازی صورت گرفته و گفته می شود خیلی از افراد مشهور و صاحب نفوذ نیز با چاوشی در ارتباطند، با انتشار فراخوانی با نام بردن از اسم فرد زندانی و شرح حال کوتاه زندگی اش که توسط او و اشخاص دیگر شناسایی شده اند، از طرفداران و اعضای این کمپین می خواست تا با تامین مبلغ دیه ای که محکوم در صورت رضایت شاکیان پرونده پرداخت کند، او را از طناب اعدام نجات دهند. شرایطی که عمدتا با استقبال مردم رو به رو می شد و مجالی را فراهم می کرد که زندانی محکوم به اعدام با پرداخت این دیه از مجازات اعدام رها شود و در نهایت هم با همین یک جمله چاوشی ماجرا تمام می شد: «مبلغ مورد نیاز تامین شد»
یکی دیگر از اتفاقاتی خرداد ماه سال ۱۳۹۹ نام محسن چاوشی را بار دیگر بر سر زبان ها انداخت، مجادله مجازی او با همسر یکی از خوانندگان مطرح لس آنجلسی بود. ماجرا از آنجا آغاز شد که مهشید حامدی، همسر ابراهیم حامدی از خوانندگان لس آنجلس نشین پس از آن که محسن چاوشی همزمان با شب های قدر شعری درباب امیرالمومنین (ع) را در صفحه شخصی خود در اینستاگرام به اشتراک گذاشت، به او حمله تندی کرد و او را خواننده حکومتی خواند که از کلماتش «بوی تعفن، عقب ماندگی و وحشیگری» می بارد. همین کلمات توهین آمیز بود که گویی خون محسن چاوشی را به جوش آورد تا با انتشار متنی بلند و شعرگونه در دفاع از اصول و اعتقاداتش پاسخی صریح به این گستاخی بدهد.
چاوشی هوشمندانه در متن شعرگونه خود، از آن دسته خوانندگان خارج نشین من جمله ابراهیم حامدی که برای کنسرت به عربستان سعودی سفر کردند و مقابل اعتقادات ملی و دینی مردم ایران موضع گرفتند، به شدت انتقاد نمود تا باردیگر ثابت کنند بر سر اعتقادات و اصول خود، اهل تعارف و محافظه کاری نیست، حتی اگر لازمه اش ریسک به چالش کشیدن اعتبار یکی نمادهای اصلی جریان موسیقی فارسی در خارج از کشور و انتقاد صریح از عملکرد ضد ملی او باشد.
این واکنش خیلی زود مورد توجه رسانه های رسمی قرار گرفت و خیلی از روزنامه های سراسری فارغ از جناح و رویکرد سیاسی در صفحه نخست خود به آن پرداختند. وجه مشترک این پرداخت رسانه ای هم تحسین صراحت و واکنش بی لکنت چاوشی در برخورد با یک توهین مجازی مقابل اعتقادات ملت ایران بود.
به هر حال محسن چاوشی با وجود برخی حاشیه ها و اتفاقاتی که طی سالهای اخیر همیشه با او همراه بوده، همچون هنرمندانی است که تلاش نموده غیر از موارد معدود و قلیل از فضای مجازی جهت استفاده از کارهای خیرخواهانه استفاده نماید. اما این درجه از شهرت و خبرسازی به همین اقدام خیرخواهانه محدود نشد، چونکه وی در سال ۱۳۹۹ و در شرایطی که احساس می شود او مقداری از نزدیکان و همراهان هنری اش دوری گرفته دست به انتشار کتاب شعرش با نام «این عشق هیولایی» زد. اثری که بااینکه با استقبال بسیار خوبی از طرف هوادارانش مواجه گردید، اما آنچنان که باید مورد استقبال اهالی شعر وادب قرار نگرفت و شرایطی را ایجاد کرد که خیلی از منتقدان و شنوندگان آثارش از رویه فعلی محسن چاوشی که مایل است از صفر تا صد آثارش به اسم او تمام شود، انتقاد کنند. انتقاداتی که بازهم منجر به خبرسازی از چهره ای شد که نمی توان از او و کارهایش به همین راحتی ها عبور کرد.
احمد علی راغب؛ نواگر ماندگار تاریخ که طلایه دار موسیقی انقلاب بود
بدون تردید درگذشت احمد علی راغب بعنوان یکی از ماندگارترین و شناخته شده ترین آهنگساز آثار موسیقایی انقلابی و حماسی در تاریخ هجدهم آذر ماه سال جاری بعد از مدت ها مبارزه با بیماری سرطان می تواند این هنرمند را بعنوان یکی از چهره های خبرساز موسیقی ایران در سال ۹۹ معرفی نماید. زنده یاد راغب هنرمندی بود که انتشار پیام های تسلیت هنرمندان و مجموعه های مختلف فرهنگی هنری و حتی سیاسی در آذرماه سال جاری نشان داد که او یکی از طلایه داران بزرگ و شناخته شده موسیقی انقلاب است که خلق آثار ماندگاری از طرف این هنرمند، وی را بعنوان یکی از تاثیرگذارترین ها در عرصه موسیقی انقلاب معرفی نماید.
مرحوم احمدعلی راغب آهنگساز و نوازنده سازهای تار، سه تار و عود و نواساز سال ۱۳۲۳ در شهر بندرانزلی متولد شد. این هنرمند از دوران طفولیت موسیقی را با ساز دهنی آغاز نموده و سپس جذب ساز سنتور می شود. وی در این دوره قطعات گیلانی را با اشعاری از سروده های خود به زبان گیلکی اجرا می کرده که موجب شهرتش در بندرانزلی شده بود.
آموزش جدی موسیقی با از کلاس تارِ یحیی نیکنواز شروع شده و نوازندگی تار او از همین سال به شکل جدی شروع می شود. در سال ۱۳۴۲ که بعد از ستاندن دیپلم بعنوان معلم در آموزش و پرورش رشت مشغول خدمت و همزمان وارد ارکستر رادیو شد که در این چارچوب هفته ای یک تصنیف همراه با شعر برای خوانندگان رادیو گیلان آماده می کرد.
زنده یاد راغب هنرمندی بود که انتشار پیام های تسلیت هنرمندان و مجموعه های مختلف فرهنگی هنری و حتی سیاسی در آذرماه سال جاری نشان داد که او یکی از طلایه داران بزرگ و شناخته شده موسیقی انقلاب است راغب همین طور ماهی دو بار به تهران می آمد و نزد علی اکبر سرخوش به فراگیری تار می پرداخت تا در زمینه بداهه نوازی نیز تجربه کسب کند و بعد از هشت سال همکاری با رادیو و تلویزیون گیلان و ساختن چهل قطعه موسیقی با کلام و بدون کلام در سال ۱۳۵۰ بود که جهت ادامه تحصیل به تهران منتقل می شود و همچنان بعنوان معلم در وزارت آموزش و پرورش خدمتش را ادامه می دهد. البته بعد از چندی در ارکستر سازهای ایرانی مفتاح که زیر نظر مهدی مفتاح فعالیت می کرد بعنوان آهنگساز و نوازنده عود مشغول به کار شده و آهنگ هایی نیز برای خوانندگان معروف آن زمان می سازد و نیز قطعات «فولکور» گیلانی بدون کلام را که در دوران جوانی کشف کرده بود با همین ارکستر اجرا و ضبط می کند.
در سال ۱۳۵۸ که فعالیت واحد موسیقی صدا و سیما متوقف می شود، وی به همراه چند نوازنده دیگر و همکاری محمد گلریز مشغول ساخت و اجرای سرود در رابطه با انقلاب شده و با بعد از آشنایی با حمید سبزواری و همکاری با شهید مجید حدادعادل که در آن زمان مدیر رادیو بود، به تهیه سرودهایی همچون «خجسته باد این پیروزی»، «مطهری»، «نواب صفوی»، «نغمه اتحاد»، نغمه توحید»، «مارش حرکت»، «پاسداران»، «سرود بسیج»، «خدایا خدایا»، «باز آی»، «آمریکا آمریکا» و ده ها سرود دیگر پرداخت.
پس از شروع جنگ تحمیلی عراق مقابل ایران نیز در زمینه موسیقی دفاع مقدس آثار بسیار زیادی را عرضه نمود که برخی از آنها به شهرت بسیار زیادی رسید که همچون آنها سرود «پیروزی خجسته باد» در آواز بیات ترک است. وی در سال ۱۳۵۹ از آموزش و پرورش به صدا و سیما منتقل شد در سال ۱۳۶۷ از سازمان صدا و سیما بازنشست شد ولی مجدداً بعنوان کارشناس و مسئول تولید موسیقی مراکز و سرپرست واحد موسیقی مرکز رشت و عضو شورای عالی موسیقی صدا و سیما و سرپرست ارکستر سنتی شماره ۲ به خدمت مشغول شد.
مرحوم راغب به غیر از سه سازی که در نواختن آن تخصص داشت با سازهایی همچون پیانو، فلوت و سنتور آشنایی دارد. ضمن اینکه از حیث تعداد آثار آهنگسازی شده در سازمان صدا و سیما، احمد علی راغب پیشتاز است و او در بین همکاران به نام «مرد هزار آهنگ» معروف است.
شهرداد روحانی؛ یک خداحافظی خبرساز
ارکسترهای دولتی به علت ساختاری که در حوزه مدیریتی خود دارند، همیشه به فراخور نوع مدیریتی که بر آنها حاکم است کم یا زیاد با حاشیه های زیادی مواجه اند، حاشیه هایی که در بعضی نقاط سبب کناره گیری یا استعفای مدیر، در بعضی موارد منجر به آشوب و جنجال در بدنه ارکستر خصوصاً نوازنده ها و در بعضی موارد نیز به حوزه مدیریت هنری و رهبری ارکستر ارتباط پیدا می کند. چارچوبی که طی سالهای اخیر در فضای ارکسترها ریز و درشت آن دیده شده و موجبات خلق شرایطی شده که درحال حاضر نمی توان به بهبود وضعیت آن امیدوار بود.
یکی از همین حاشیه ها و جنجال ها خرداد ماه سال ۱۳۹۹ اتفاق افتاد، آن زمان که شهرداد روحانی رهبر ثابت ارکستر سمفونیک تهران با انتشار متنی در روز اول خرداد ماه از اختتام همکاری اش با این مجموعه دولتی آگاهی داد. فضایی که پیش از انتشار این متن هم زمزمه های آن در بعضی محافل غیر رسمی شنیده می شد اما تا زمان انتشار متن هیچ مدیر و مسئولی در بنیاد رودکی بعنوان متولی ارکسترها درباره آن اظهار نظر نکرده بود. شرایطی که در زمستان ۱۳۹۸ و غیب های معنادار شهرداد روحانی در کنسرتهای ارکستر سمفونیک دامنه شایعات را گسترده کرد و در کنسرت بهمن ماه که به رهبری منوچهر صهبایی برگزار شد، حاشیه هایی را آفرید که در تاریخ برگزاری کنسرتهای ارکستر سمفونیک کم نظیر بود.
هنوز از طرف مدیریت بنیاد رودکی نه توضیح مشخصی برای کناره گیری مدیران پیشین ارکسترهای دولتی داده شده و نه برنامه مدونی درباره فعالیت ارکسترها در سال پایانی دولت ارائه شده است این استعفا و کناره گیری هم برای نخستین بار نبود که در دوره جدید مدیریت ارکسترهای دولتی اتفاق می افتاد، چونکه علی رهبری مدیر هنری و رهبر اسبق ارکستر سمفونیک تهران نیز با همین شکل و شمایل دلگیرانه از بدنه ارکسترها کناره گیری کرده بود. کما اینکه فریدون شهبازیان رهبر سابق ارکستر ملی ایران نیز در همین قالب نسبت به خداحافظی خود از این مجموعه اقدام نموده بود.
شهرداد روحانی آهنگساز، نوازنده و رهبر ارکستر کشورمان از مرداد ماه سال ۱۳۹۵ و پس از خروج پرحاشیه علی رهبری آهنگساز و رهبر ارکستر مطرح کشورمان بعنوان گزینه جانشین وی در سمت مدیریت هنری و رهبری دائم ارکستر سمفونیک تهران معرفی گردید. شرایطی که به علت تعدادی از اختلاف نظرها در نهایت منجر به کناره گیری علی رهبری از این سمت شده بود و اینجا به جایی تا مدت ها تبدیل به سوژه اول رسانه ها شد. در این فضا اختلافات قدیمی علی رهبری و شهرداد روحانی طعم و رنگ این حاشیه ها را پررنگ تر کرده بود.
شهرداد روحانی در این روزگار بود که علاوه بر طراحی و مدیریت هنری ارکستر سمفونیک تهران، در برگزاری کنسرتهای تهران و خارج از تهران که تعداد آنها نیز کم نبود موفقیت هایی را رقم زد و با این مجموعه حتی تجربه حضور در کشور ایتالیا برای برگزاری چند کنسرت به رهبری ریکاردو موتی مرد نامدار موسیقی کلاسیک دنیا را از سر گذراند. تجربه ای که نتیجه همکاریهای فرهنگی هنری دو کشور ایتالیا و ایران بود و موجب برگزاری کنسرت هایی شد که با وجود مخالفت ها و انتقاداتی که برخی ها به آن وارد می دانستند، می توان از آن بعنوان یکی از برجسته ترین دستاوردهای ارکستر سمفونیک تهران در زمان مدیریت هنری شهرداد روحانی یاد کرد.
گرچه همان گونه که قبلاً اشاره شده بود، سیاست جدید مدیر فعلی بنیاد فرهنگی هنری رودکی تمرکز بر حضور رهبر دائم نیست و مسئولان این مجموعه فرهنگی هنری پرحاشیه، تصمیم دارند درحال حاضر اداره ارکسترها را با چند هنرمند بعنوان «رهبر مهمان» ادامه دهند. اما وزانت فرهنگی هنری هنرمندانی که به آنها اشاره شد، نمی تواند دلیلی بر بی تفاوت گذشتن از آنها باشد، چونکه چنین اقداماتی مقدمه گسترده شدن خبرها و رویدادهایی است که خیلی از کارشناسان در جلسه ها و نشست های مختلف نسبت به وقوع آن هشدارهای لازم را داده بودند اما هنوز از طرف مدیریت بنیاد رودکی نه توضیح مشخصی برای کناره گیری مدیران پیشین ارکسترهای دولتی داده شده و نه برنامه مدونی درباره فعالیت ارکسترها در سال پایانی دولت ارائه شده است.
محمدرضا شجریان؛ خاموشی ابدی یک صدای فرهنگ ساز
محمدرضا شجریان هنرمند پیشگام موسیقی ردیف دستگاهی ایران نیز یکی از چهره های خبرساز موسیقی ایران در سال ۹۹ بود. این هنرمند که سال ۱۳۹۸ نیز به علت حواشی و اتفاقاتی که بر سر بستری شدنش در بیمارستان نیز چهره خبرسازی در حوزه موسیقی بود روز هفدهم مهرماه امسال بود که پس از مدت ها مبارزه با بیماری در سن ۸۰ سالگی درگذشت.
خبری که انتشار آن نیز به همین سادگی ها نبود. چونکه چند روز پیش از اعلام رسمی درگذشت مرحوم محمدرضا شجریان خبرهای مختلفی در فضای مجازی و حتی رسانه ها نیز در خصوص فوت او انتشار یافته بود اما با تکذیب تیم پزشکان بیمارستان جم و برخی از نزدیکان این خواننده همراه شد. تا اینکه همایون شجریان شامگاه هفدهم مهرماه آن زمان که رسانه های رسمی کشور نیز خبر از وفات این خواننده منتشر نموده بودند با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام شخصی خود با این جمله خبر مرگ پدرش را تأیید کرد: «خاک پای مردم ایران به دیدار معشوق پرواز کرد.»
چند روز پیش از اعلام رسمی درگذشت مرحوم محمدرضا شجریان خبرهای مختلفی در فضای مجازی و حتی رسانه ها نیز در خصوص فوت او انتشار یافته بود اما با تکذیب تیم پزشکان بیمارستان جم و برخی از نزدیکان این خواننده همراه شد بعد از اعلام خبر رسمی درگذشت محمدرضا شجریان بود که تعداد زیادی از علاقه مندان و دوستداران این خواننده پیشکسوت موسیقی ایران در سریع ترین شکل ممکن خودرا به بیمارستان جم رساندند تا با این حضور مراتب تأسف و تأثر خودرا از مرگ هنرمند محبوبشان به همایون و خانواده وی اعلام کنند. حضوری که چه پیش از فوت مرحوم شجریان و چه پس از اعلام خبر درگذشت دقایق زیادی منجر به ازدحام و مسدود شدن خیابان منتهی به بیمارستان شد.
هنوز از انتشار خبر رسمی فوت محمدرضا شجریان نگذشته بود، که همایون شجریان بعد از مشورت و گفتگوهای فراوانی که برای نحوه تشییع و خاکسپاری پدرش انجام داده بود به میان مردم آمد و بعد از پاسخ به ابراز احساسات آنها از خاکسپاری پدرش در آرامگاه فردوس واقع در منطقه توس خراسان آگاهی داد. شرایطی که در همان چند لحظه با مخالفت و موافقت حاضران در خیابان جم تهران مواجه گردید اما در نهایت همایون به آنها اطمینان داد که محل خاکسپاری غیر از آنچه اعلام شده تغییر نخواهد کرد.
به هر ترتیب روز شنبه نوزدهم مهر ماه بود که پیکر مرحوم محمدرضا شجریان بعد از اقامه نماز در غسالخانه بهشت زهرای تهران و انتقال هوایی به مشهد مقدس در آرامگاه فردوسی به خاک سپرده شد. شرایطی که حتی برای محل دفن پیکر نیز با حاشیه های زیادی مواجه گردید، اما سرانجام با حضور خانواده، برخی از هنرمندان و خبرنگاران در جوار مقبره فردوسی صورت گرفت.
این هنرمند باسابقه موسیقی ایرانی از شروع سال ۹۹ در چند نوبت به بیمارستان منتقل و در بخش مراقب های ویژه بستری شد که آخرین نوبت آن روز ۱۳ مهرماه بود.
سالار عقیلی؛ پرکاری در سال رکورد موسیقی
سالار عقیلی هم یکی از خبرسازترین و فعال ترین خوانندگان موسیقی کشورمان است که حتی در ایام کرونائی که کارهای موسیقایی کشور در کمترین شکل ممکن خود پیش روی مخاطبان قرار می گیرد، همچنان به پرکاری خود با قوت ادامه می دهد. چارچوبی که هم در عرصه تولید و انتشار آلبوم، هم در عرصه تولید تک آهنگ و نماهنگ و هم در حوزه برگزاری کنسرتهای اینترنتی نمود خودرا به منصه ظهور رسانده و از این خواننده با وجود اینکه کمتر تن به مصاحبه و گفتگوهای تخصصی می دهد، هنرمندی خبرساز معرفی کرده که همیشه در چنته خود اثری برای عرضه دارد.
سالار عقیلی هم یکی از خبرسازترین و فعال ترین خوانندگان موسیقی کشورمان است که حتی در ایام کرونائی که کارهای موسیقایی کشور در کمترین شکل ممکن خود پیش روی مخاطبان قرار می گیرد، همچنان به پرکاری خود با قوت ادامه می دهد بااینکه همین پرکاری سالار عقیلی در مقاطعی به علت نوع انتخاب پروژه ها و کیفیت ارائه شده با فراز و نشیب های زیادی همراه شده، اما نوع فعالیت ها و شرایطی که برای وی در این سال ها بواسطه پروژه های متنوعی که پیش روی مخاطبان گذاشته شده، از این خواننده همیشه بعنوان چهره ای خبرساز در عرصه موسیقی یاد می شود.
سالار عقیلی از همان روزهای اولیه سال ۱۳۹۹ بود که به همراه همسرش حریر شریعت زاده نماهنگ «باران بهاری» را به بهانه سال نو با آهنگسازی شاهرخ پناهی فرد منتشر نمود. وی در اواخر فروردین ماه بود که برای دعوت از مردم در امتداد ماندن در منازلشان برای مقابله با شیوع کرونا با انتشار تصاویری در صفحات مجازی دست به ابتکار جالب توجهی زد.
وی با انتشار فیلمی در صفحه شخصی خود که نشان می داد در حال کوتاه کردن موهای فرزندش ماهور عقیلی است، توضیح داد: عزیزانم در خانه بمانید تا این ویروس خطرناک را همه با هم و با حضور در خانه شکست دهیم. با آرزوی آرامش و روزهای خوب برای مردم سرزمینم.
بعد از این اقدامات ضدکرونایی سالار که در زمان خود نیز با استقبال طرفدارنش مواجه گردید، وی در فضای موسیقایی خود نیز بیکار نماند و در مقاطع مختلف زمانی چندین اثر و نماهنگ را به شنوندگان و بینندگان تقدیم کرد که از آن جمله می توان به قطعه «همدم» در امتداد پویش «مُشاهنر» با همراهی پرویز پرستویی و فاضل جمشیدی، موسیقی تیتراژ سریال «شاهرگ» سید جلال اشکذری، تک آهنگ «مهر خاور» به آهنگسازی مهران مهرنیا، قطعه «خداحافظی مکن» به آهنگسازی ابوالفضل صادقی نژاد، قطعه «ققنوس» به آهنگسازی پویا سرایی، تک آهنگ «عشق بازیچه تماشا» به آهنگسازی پیمان خازنی، قطعه «جهانگردی سعدی» به آهنگسازی پیمان خازنی اشاره نمود.
برگزاری یک کنسرت خانگی به همراهی حریر شریعت زاده همسر و ماهور عقیلی فرزند در قالب پویش «در خانه بمانیم»، خوانندگی در بازی کامپیوتری «سفیر عشق» به آهنگسازی بابک زرین، برگزاری کنسرت آنلاین با همراهی فرزاد فرزین و حمایت یک اپراتور تلفن همراه همچون اجراهایی بود که عقیلی در ایام کرونائی پیش روی مخاطبان قرار داد.
عقیلی در عرصه تولید و انتشار آلبوم نیز یکی از رکوردداران سال ۹۹ است که در این یک سال چندین آلبوم از وی همچون «می دانم که می آیی (تولید ۱۹ سال پیش)» به آهنگسازی امیرحسین سام، «دلتنگ توأم» به آهنگسازی پیمان خازنی، «جهان گذران» به آهنگسازی پشنگ کامکار، «روزهای نبودن» به آهنگسازی هومن دهلوی، «کجا رفته ای» به آهنگسازی محمد امین همای پیش روی مخاطبان قرار گرفت که از این حیث نیز او بعنوان یکی از خبرسازترین هنرمندان عرصه موسیقی معرفی می شود. کما اینکه حضور این هنرمند بعنوان مدرس آواز ایرانی در یکی از مراکز فرهنگ و هنر تحت نظر دانشگاه علمی – کاربردی نیز وجوه رسانه ای سالار عقیلی را پر رنگ تر گذشته کرده است.
منبع: siamakyazdanjoo.com
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب