پوستر بیست و هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان رونمایی گردید
سایت رسمی سیامک یزدانجو: همزمان با گشایش مجازی بیست و هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان در روز شنبه نهم مرداد 1400 در موزه هنرهای معاصر، پوستر این رویداد با طراحی مجید کاشانی رونمایی گردید.
به گزارش سایت رسمی سیامک یزدانجو به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی، مجید کاشانی که نخستین بار است پوستر جشنواره هنرهای تجسمی جوانان را طراحی می کند، درباره این تجربه اظهار داشت: در طراحی این پوستر دو نکته برایم اهمیت زیادی داشت، نخست این که مخاطب این جشنواره جوانان هستند و اهتمام کردم برای آن محدوده سنی طراحی کنم. دوم آنکه این جشنواره تجسمی ده رشته را در برمی گیرد و نمی خواستم پوستر به سمت یکی از این رشته های خاص تمایل و توجه بیشتری داشته باشد.
کاشانی اضافه کرد: در چنین رویدادهایی ما فقط با یک پوستر مواجه نیستیم، بلکه این پوستر مقرر است در فضاهای مختلف فیزیکی و مجازی انتشار یافته و متناسب با هرکدام از این فضاها تغییر کرده و خاصیت های متفاوتی پیدا کند تا در آن مکان مؤثر باشد. بنا بر این نمی خواستم فقط پوستر طراحی کنم بلکه طراحی هویت بصری را در نظر داشتم و به این فکر می کردم که وقتی این طرح در فضاهای مختلف منتشر می شود باید در هر فضایی از پس کار برآید.
وی درباره دستی که در میانه پوستر قرار گرفته است، توضیح داد: این اِلمان را در هنرهای تجسمی زیاد دیده ایم ولی من با خواندن متن فراخوان این دوره از جشنواره همچون ای الهام گرفتم که در آن آمده بود «روزهای جوانی همین دست های تو هستند، وقتی رنگی، نقشی، فرمی و طرحی به جهان اضافه می کنی …» بدین سبب تصمیم گرفتم دستی را وارد پوستر کنم. در تمام رشته های تجسمی علاوه بر چشم که نقش اصلی را ایفا می کند، دست هم اِلمان مهمی است که نقش ارزشمندی در این هنرها دارد. من هم دستی را به تصویر کشیدم که بنظر می رسد کار خودرا به انتها برده و حالا اثری از کاری که انجام داده است بصورت رنگ بر روی آن باقی مانده است.
این طراح درباره تایپوگرافی این پوستر اظهار داشت: در ابتدای کار به بررسی دوره های گذشته جشنواره پرداختم و آن چه را در زمینه طراحی گرافیک آن انجام شده بود، رصد کردم. یکی از خاصیت هایی که در پوسترهای قبلی این جشنواره بسیار به چشم می آمد پررنگ بودن رویکرد تایپوگرافی بود. ولی با توجه به این که من نمی خواستم پوستر به سمت رشته خاصی برود و تایپوگرافی آنرا به طراحی گرافیک که تنها یکی از رشته های این جشنواره است نزدیک می کرد، تصمیم گرفتم تاکید زیادی بر تایپوگرافی نداشته باشم و بنا بر این از فونت های آماده، با کمی تغییر استفاده کردم. من در آثار خودم همیشه از تایپوگرافی زیاد استفاده می کنم اما اغلب تلاش می کنم آنرا در کنار تصویر قرار دهم و حضور هر دوی آنها در کنار هم برایم اهمیت دارد. در این پوستر نیز همچنین بود.
کاشانی درباره انتخاب رنگ های این پوستر نیز بیان کرد: انتخاب رنگ ها نیز با الهام از متن فراخوان صورت گرفته است که در آن وصف شاعرانه ای از تابستان وجود دارد. اگر بهار فصل رویش باشد، تابستان فصل تکاپو و جوانی است و رنگ های سبز و نارنجی را بعنوان نمادهای این فصل و جوانی انتخاب کردم تا یک فضای اکتیو پر از رنگ داشته باشم.
وی درباره قسمتی از متن فراخوان که روی پوستر آمده است، تصریح کرد: زمانی بود که پوسترها در ابعاد بزرگ چاپ شده و روی دیوار نصب می شدند اما امروزه اغلب آنها تنها در فضای مجازی دیده می شوند. بدین سبب نوشته ای که روی پوستر قرار گرفته است وقتی کوچک می شود اصلاً خوانا نیست و تبدیل به تعدادی خطوط موازی می شود. بنا بر این من این متن را بعنوان یک عنصر بصری در نظر گرفتم و در این جهت از آن استفاده کردم.
وی در آخر با اعلان اینکه پوستر باید بدون توضیحات کار خودش را انجام دهد، متذکر شد: دوست داشتم فضای پوستر شلوغ باشد و این به سبب همان تکاپوی جوانی و رشته های گوناگون در جشنواره است. بااینکه این پوستر جزییات خیلی زیادی دارد اما اهتمام کردم شلوغی ها را کنترل کنم.
کارگاه های بیست و هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان بصورت مجازی از دهم تا دوازدهم مرداد ماه با حضور استادان کارگاه در موزه هنرهای معاصر انجام می شود.
منبع: siamakyazdanjoo.com
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب